Τι μπορεί να οδηγήσει πολύ γρήγορα την ΕΕ σε διάλυση σύμφωνα με τους Times

Τι μπορεί να οδηγήσει πολύ γρήγορα την ΕΕ σε διάλυση σύμφωνα με τους Times

Επισημαίνει την μη ενασχόληση των ηγετών με τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών

«Αν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν ασχοληθούν πραγματικά με αυτά που απασχολούν τους πολίτες, τότε η ΕΕ μπορεί όντως να διαλυθεί πολύ πιο γρήγορα, απ’ όσο "φαντάζεται"», σημειώνει σε ανάλυσή της η εφημερίδα The Times, υπογραμμίζοντας κυρίως το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα και τις επιπτώσεις που είχε στην Ευρώπη.

Όπως γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα «θα είναι λάθος της Άγκελα Μέρκελ, αν αφήσει την ΕΕ να διαλυθεί», χαρακτηρίζοντας «αφελή γενναιοδωρία της» το άνοιγμα των γερμανικών συνόρων στους πρόσφυγες το 2015, κάτι που όπως επισημαίνει το δημοσίευμα «απελευθέρωσε δυνάμεις, που οι Βρυξέλλες ακόμα αδυνατούν να κατανοήσουν». Τώρα, επισημαίνουν οι Times «η καγκελάριος μιλώντας για την ανάγκη ενσωμάτωσης των προσφύγων, υιοθετεί τη ρητορική της ακροδεξιάς», σημειώνοντας ότι «το ίδιο κάνουν και οι κεντρώες δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη». Αντιθέτως -σύμφωνα με το δημοσίευμα- «σε Ελλάδα και Ιταλία αποσοβήθηκε ο ακροδεξιός λαϊκισμός μέσω συμφωνιών με Τουρκία και Λιβύη».

Καταλήγοντας, οι Times υπογραμμίζουν, ότι «η ΕΕ έχει για δεκαετίες επικεντρωθεί στο θέμα της ενοποίησης, τόσο που δεν εξετάζει καθόλου το ενδεχόμενο της διάλυσής της. Αν όμως, οι ηγέτες της ΕΕ δεν ασχοληθούν πραγματικά με αυτά που απασχολούν τους πολίτες, τότε η ΕΕ μπορεί όντως να διαλυθεί πολύ πιο γρήγορα απ’ όσο "φαντάζεται"».

Παρακαλούμε περιμένετε ...