Παραλίγο νέα τραγωδία σε λύκειο των ΗΠΑ

Παραλίγο νέα τραγωδία σε λύκειο των ΗΠΑ

Τουφέκια εφόδου βρέθηκαν στο σπίτι εφήβου που είχε απειλήσει να επιτεθεί στο σχολείο του, δύο μέρες μετά την επίθεση στο Παρκλαντ της Φλόριντα

Νέα τραγωδία απέτρεψαν την τελευταία στιγμή οι αστυνομικές αρχές σε λύκειο των ΗΠΑ, όταν κινητοποιήθηκαν άμεσα μετά από απειλές μαθητή ότι θα επιτεθεί στο σχολείο του.

Το περιστατικό συνέβη στην Καλιφόρνια, δύο μόλις μέρες μετά το μακελειό στο λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας στο Παρκλαντ της Φλόριντα από 19χρονο πρώην μαθητή,  όπου έχασαν τη ζωή τους 17 άνθρωποι, μαθητές και καθηγητές.

Όλοι ήξεραν ότι ο 19χρονος θα αιματοκυλούσε το σχολείο στη Φλόριντα

Την περασμένη Παρασκευή, ένας 17χρονος μαθητής διαπληκτίστηκε με έναν από τους καθηγητές του και απειλήσει να διαπράξει επίθεση εναντίον του λυκείου όπου φοιτούσε.

Αμέσως ενημερώθηκε η αστυνομία, η οποία πραγματοποίησε έφοδο στο σπίτι του.

Όπως ανακοίνωσε το γραφείο του σερίφη της κομητείας του Λος Άντζελες, στο σπίτι του έφηβου βρέθηκε ένα ολόκληρο οπλοστάσιο, στο οποίο περιλαμβάνονταν δύο ημιαυτόματα τουφέκια εφόδου του ίδιου τύπου που χρησιμοποίησε ο δράστης του μακελειού στη Φλόριντα, δύο πιστόλια και γεμιστήρες που περιείχαν περίπου 90 σφαίρες.

Τα όπλα ήταν ημιαυτόματα τουφέκια AR-15, το αγαπημένο όπλο των μακελάρηδων στις ΗΠΑ, καθώς είναι φθηνό, φονικό και νόμιμο σχεδόν σε όλες τις πολιτείες.

Ο 17χρονος συνελήφθη, όπως και ο αδερφός του.

Ο μεγάλος αδελφός του μαθητή, που ήταν γνωστός για την κακή διαγωγή του, διαβεβαίωσε ότι εκείνος ήταν ο ιδιοκτήτης των όπλων, αλλά δεν εμφάνισε άδειες οπλοκατοχής για τα περισσότερα από τα όπλα.

Η επίθεση στο λύκειο της Φλόριντα επανέφερε στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης στις ΗΠΑ το ζήτημα της οπλοκατοχής και έβγαλε στους δρόμους τους μαθητές σε πολλές πολιτείες.

Όμως ο  πρόεδρος Τραμπ -  μετά το δεύτερο πιο πολύνεκρο μακελειό μέσα σε σχολικό ίδρυμα στην αμερικανική ιστορία -  δήλωσε την Τετάρτη πως ορισμένοι εκπαιδευτικοί πρέπει να φέρουν όπλα, προκειμένου να αποτρέπουν μελλοντικές σφαγές σε σχολεία, τασσόμενος υπέρ μιας ιδέας που είχε εισηγηθεί η ισχυρότερη οργάνωση του λόμπι της οπλοκατοχής.