Λάθος συναγερμός αναστάτωσε τις Βρυξέλλες

Λάθος συναγερμός αναστάτωσε τις Βρυξέλλες

Η αστυνομία απέκλεισε δρόμο για ύποπτο ένοπλο σε κτίριο

Η αστυνομία απέκλεισε σήμερα έναν δρόμο στις νότιες Βρυξέλλες στο πλαίσιο μιας μεγάλης επιχείρησης ασφαλείας με ένοπλες ειδικές μονάδες, ύστερα από πληροφορίες για ένοπλο που κρύβεραι σε κτίριο και το ενδεχόμενο ενός φόνου.

Η επιχείρηση που διεξήγαγε η αστυνομία έγινε στη συνοικία Φόρεστ, αφού ένας Πολωνός ανέφερε πως κάποιος δολοφονήθηκε το πρωί.

Τελικά, μετά από σχεδόν 3 ώρες, η επιχείρηση τερματίστηκε καθώς οι ερευνητές δεν εντόπισαν τίποτα το ύποπτο, ανακοίνωσε η εισαγγελία της βελγικής πρωτεύουσας.

«Διεξήχθησαν ενδελεχείς έλεγχοι στα κτίρια όπου (βάσει των πληροφοριών) είχε διαπραχθεί ένα έγκλημα ή ενδεχόταν να κρύβονται ένοπλοι άνδρες» σημείωσαν οι εισαγγελικές αρχές στο δελτίο τύπου που εξέδωσαν.

«Τελικά, δεν βρέθηκε κάτι το ύποπτο από τις αστυνομικές αρχές και η περίμετρος (ασφαλείας που είχε οριστεί) ήρθη γύρω στις 15.05 τοπική ώρα» συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, «ένας άνδρας, πολωνικής υπηκοότητας, έδωσε συγκεχυμένες πληροφορίες σε έναν κοινωνικό λειτουργό» νωρίτερα το πρωί κάνοντας λόγο για «απειλές εναντίον του».

Οι Βρυξέλλες εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας από τον Μάρτιο 2016, όταν καμικάζι βομβιστές είχαν σκοτώσει 32 ανθρώπους στο αεροδρόμιο και το μετρό.