Πώς οι παιδόφιλοι βρίσκουν «διέξοδο» σε ανθρωπιστικές οργανώσεις

Πώς οι παιδόφιλοι βρίσκουν «διέξοδο» σε ανθρωπιστικές οργανώσεις

Σοβαρές και ανησυχητικές οι καταγγελίες πρώην υψηλόβαθμου στελέχους του ΟΗΕ

Μιλούν για ένα «κοινό μυστικό» που όμως ποτέ δεν αποκαλύφθηκε επίσημα, ούτε αντιμετωπίζεται. Συχνά οι παιδόφιλοι βρίσκουν τρόπο να ενταχθούν σε ανθρωπιστικές οργανώσεις προκειμένου να βρουν πρόσβαση και να ικανοποιήσουν τις διαστροφές τους.

Οι αποκαλύψεις του πρώην επικεφαλής αποστολών του ΟΗΕ, Άντριου Μακλέοντ, στο euronews είναι σοκαριστικές και ανησυχητικές.

«Δεν είμαι μόνο εγώ. Για πάνω από τρεις δεκαετίες, άνθρωποι έχουν αντιληφθεί ότι υπάρχουν προβλήματα με σεξουαλική κακοποίηση, εκμετάλλευση και βιασμό παιδιών όχι μόνο σε εμπόλεμες ζώνες αλλά και σε ζώνες περιβαλλοντικών καταστροφών. Ο Κόφι Ανάν είχε πει ότι ένα πράγμα που μετανοιώνει είναι η αποτυχία στην καταπολέμηση της παιδοφιλίας. Ο Μπαν Κι Μουν είπε το ίδιο. Μεταξύ των δύο αντρών, μεσολάβησαν δύο δεκαετίες ηγεσίας στον κόσμο της διεθνούς βοήθειας που αναγνώρισαν το πρόβλημα και απέτυχαν να πάρουν δραστικά μέτρα» δηλώνει ο Μακλέοντ.

Σχετικά με το γιατί δεν έχει αντιμετωπιστεί ποτέ αυτό το φαινόμενο, λέει πως «υπάρχει μία νοοτροπία ότι αυτά συμβαίνουν στον πόλεμο. Η παιδοφιλία είναι ένα δύσκολο θέμα συζήτησης, αλλά αν αφήσουμε τον εαυτό μας να σκεφτεί ότι αυτά συμβαίνουν εκεί, τότε ξαφνικά το θέμα φεύγει από την ατζέντα. Οι διωκτικές αρχές στη Βρετανία και ο εισαγγελέας προειδοποιούν από το 1999, ότι καθώς η παιδοφιλία διώκεται συστηματικά στον ανεπτυγμένο κόσμο, οι παιδόφιλοι κατευθύνονται τώρα στον αναπτυσσόμενο κόσμο για να βρούνε παιδιά. Είναι αηδιαστικό, αλλά λογικό».

«Εμείς πληρώνουμε τους παιδόφιλους»

Όπως αναφέρει ο πρώην επικεφαλής του ΟΗΕ, «ένας εργαζόμενος σε ΜΚΟ πληρώνεται από εμάς, από τους φόρους μας και τις δωρεές μας. Άρα δεν είναι μόνο ότι κάνει τρομερό, αλλά τον χρηματοδοτούμε για να το κάνει. Όσοι έχουν εξουσία, οι αστυνομικές δυνάμεις, πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η ανθρωπιστική βιομηχανία περιλαμβάνει σεξοτουρίστες και πρέπει να αρχίσει να λογοδοτεί».

Απευθύνει έκκληση στις αρχές των κρατών να αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα το φαινόμενο. «Πρέπει να αρχίσουμε να διώκουμε "τα χαλασμένα μήλα" ώστε να σταλεί το μήνυμα στους παιδόφιλους ότι η ανθρωπιστική βιομηχανία δεν αποτελεί εύκολο στόχο. Προτείνω, λοιπόν, οι φιλανθρωπικές οργανώσεις να αποκτήσουν νέο πρωτόκολλο με τις κυβερνήσεις, ώστε όταν υπάρχουν κατηγορίες σε βάρος μελών της για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, να τις μεταφέρουν κατευθείαν στις εθνικές αρχές, δηλαδή στις αρχές της χώρας από όπου κατάγεται ο εργαζόμενος και της χώρας όπου τελείται το αδίκημα» προτείνει ο Μακλέοντ.