Νεκροί και τραυματίες από πυροβολισμούς σε 3 πολιτείες των ΗΠΑ

Νεκροί και τραυματίες από πυροβολισμούς σε 3 πολιτείες των ΗΠΑ

Μπαράζ ένοπλων επιθέσεων σε Μέριλαντ, Γιούτα και Βαλτιμόρη

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα από πυροβολισμούς κοντά στην έδρα της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ, στο Φορτ Μιντ του Μέριλαντ, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. Η αστυνομία ερευνά το επεισόδιο ενώ ένας άνδρας, πιθανότατα ο δράστης, συνελήθφη. Ο αυτοκινητόδρομος κοντά  έκλεισε και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, λόγω των ερευνών της αστυνομίας.

Ένας ακόμα άνδρας σκοτώθηκε σήμερα και δύο τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς στην Ουέστ Βάλεϊ Σίτι, στη Γιούτα, και η αστυνομία αναζητεί τον ή τους δράστες της επίθεσης.

Σε άλλο περιστατικό που σημειώθηκε εκεί κοντά, ένας άνθρωπος πυροβολήθηκε στην πόλη Σάουθ Σολτ Λέικ και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, έγραψε η Salt Lake Tribune, επικαλούμενη την αστυνομία. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό αν τα δύο περιστατικά συνδέονται.

Χθες, έπειτα από 11 ημέρες χωρίς καμία ανθρωποκτονία, το μεγαλύτερο διάστημα εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια, ένας άνθρωπος δολοφονήθηκε στη Βαλτιμόρη.

Ένας 22χρονος άνδρας δέχθηκε μια σφαίρα στο στήθος και διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η Βαλτιμόρη έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανθρωποκτονιών ανάλογα με τον πληθυσμό της στις ΗΠΑ. Πέρυσι η πόλη κατέγραψε 55,8 φόνους ανά 100.000 κατοίκους, ενώ το 2016 το ποσοστό ήταν 51,4 φόνοι. Αντίστοιχα η Νέα Υόρκη καταγράφει 3,9 φόνους ανά 100.000 κατοίκους και το Σικάγο 28,07.

Το 2015, μια από τις χειρότερες χρονιές, 242 ανθρωποκτονίες στη Βαλτιμόρη δεν κατάφεραν να εξιχνιαστούν.