Όλοι νεκροί από το αεροσκάφος της Saratov Airlines που συνετρίβη στη Μόσχα

Όλοι νεκροί από το αεροσκάφος της Saratov Airlines που συνετρίβη στη Μόσχα

Εντολή Πούτιν για άμεση διερεύνηση των αιτίων της πολύνεκρης αεροπορικής τραγωδίας

Νεκροί είναι και οι 65 επιβάτες και τα 6 μέλη του πληρώματος του αεροσκάφους της ρωσικής αεροπορικής εταιρίας Saratov Airlines, που κατέπεσε σήμερα κοντά στην Μόσχα. Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο πηγή των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, δεν υπάρχει κανένας επιζών από την αεροπορική τραγωδία. Το αεροπλάνο συνετρίβη περίπου 5 λεπτά μετά την απογείωσή του.

Το αεροσκάφος An-148 του ρωσικού αερομεταφορέα, που εκτελούσε την πτήση #6W703, είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας με προορισμό το Ορσκ στην περιοχή Ορενμπούργκ, νοτίως των Ουραλίων.

«Το πλήρωμα και οι επιβάτες δεν είχαν καμία ελπίδα επιβίωσης», δήλωσε χαρακτηριστικά πηγή των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Τα σωστικά συνεργεία έχουν ήδη αρχίσει να ανασύρουν σορούς από το σημείο της συντριβής.

Επί τόπου βρίσκεται και ο Ρώσος υπουργός Μεταφορών, Μαξίμ Σοκολόφ, όπως μεταδίδει το Russia Today.

Ερωτήματα προκαλεί και το γεγονός ότι το αεροπλάνο ήταν καινούριο. Είχε κατασκευαστεί μόλις 8 χρόνια πριν (μικρή ηλικία για ένα αεροσκάφος του τύπου του) και αρχικά ανήκε στο στόλο της Rossiya Airlines, εκτελώντας διεθνείς πτήσεις.

Εντολή Πούτιν για ειδική επιτροπή έρευνας για την αεροπορική τραγωδία

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να συγκροτήσει μια ειδική επιτροπή για να διερευνήσει το αεροπορικό δυστύχημα με το αεροσκάφος ΑΝ-148 της αεροπορικής εταιρίας Saratov Airlines.

Παράλληλα, υποχρέωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες να διεξάγουν τις απαραίτητες ενέργειες διερεύνησης κι αναζήτησης των αιτιών που προκάλεσαν την αεροπορική τραγωδία.

Ο πρόεδρος Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς, τις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας.

Τα συλλυπητήρια εξέφρασε και η αεροπορική εταιρεία.