Άρπαξαν από θωρακισμένο όχημα 20 εκατομμύρια ευρώ

Άρπαξαν από θωρακισμένο όχημα 20 εκατομμύρια ευρώ

Οι δράστες τα πήραν ως λύτρα για την απαγωγή κόρης υπαλλήλου εταιρείας security

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τριών ανδρών, οι οποίοι άρπαξαν θωρακισμένο όχημα εταιρείας security με περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ, έχει εξαπολύσει η ελβετική αστυνομία, όπως γράφει η εφημερίδα Independent.

Σύμφωνα με τις αρχές, δύο από τους δράστες εμφανίσθηκαν προσποιούμενοι τους υδραυλικούς στο σπίτι ενός υπαλλήλου της εταιρείας security και απήγαγαν την 22χρονη κόρη του. Στη συνέχεια επικοινώνησαν με τον πατέρα της και του ζήτησαν να τους δώσει λύτρα. Ο πατέρας και ένας συνάδελφός του στην εταιρεία security συμφώνησαν να παραδώσουν έχα όχημα χρηματαποστολής στους απαγωγείς, προκειμένου να απελευθερώσουν την 22χρονη.

Το ραντεβού κλείστηκε σε πάρκινγκ στην πόλη της Λοζάνης, κοντά στα σύνορα με την Γαλλία, όπου ο πατέρας της απαχθείσας και ο συνάδελφός του παρέδωσαν στους ένοπλους δράστες το περιεχόμενο του θωρακισμένου οχήματος, το οποίο φέρεται να μετέφερε το ποσό των περίπου 20 εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με την ελβετική αστυνομία, οι δράστες έφυγαν από το σημείο με ένα σκούρο Porsche SUV.

Λίγο αργότερα η 22χρονη κόρη του υπαλλήλου της εταιρείας security αφέθηκε ελεύθερη. Οι ελβετικές αρχές ανακοίνωσαν ότι αναζητούνται τρεις άνδρες, των οποίων η προφορά προδίδει, ότι προέρχονται είτε από τη νότια Γαλλία, είτε από την βόρεια Αφρική.