«Μπορούμε να επιχειρούμε στο Αφρίν και ταυτόχρονα να ελέγχουμε το Αιγαίο»

«Μπορούμε να επιχειρούμε στο Αφρίν και ταυτόχρονα να ελέγχουμε το Αιγαίο»

«Μπορούμε να καλύψουμε όλο το Αιγαίο όχι μόνο τα Ίμια», διαμηνύει ο Τούρκος επιτελάρχης Χουλούσι Ακάρ

«Έχουμε τη δύναμη να επιχειρούμε στο Αφρίν και παράλληλα να ελέγχουμε το Αιγαίο, την ίδια στιγμή», δήλωσε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, επιβαίνοντας σε ένα από τα ιπτάμενα ραντάρ της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με τη haberler, πρόσθεσε με νόημα πως «είμαστε αφοσιωμένοι στην προάσπιση των δικαιωμάτων μας που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο και συνθήκες σε όλες τις θάλασσες».

Ο Ακάρ επέβλεψε τις επιχειρήσεις σε έδαφος και αέρα στη Βόρεια Συρία από το Εναέριο Ραντάρ της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας συνοδευόμενος από τους αρχηγούς των επιτελείων Ξηράς, Αέρα και Θάλασσας.

Ο Τούρκος αρχηγός έδωσε τις σχετικές οδηγίες και πριν επιβιβαστεί στο Ιπτάμενο Ραντάρ στη Σμύρνη, δήλωσε πως «Κάνουμε κάθε προσπάθεια να διασφαλίσουμε πως το Αιγαίο είναι θάλασσα ειρήνης και φιλίας και συνεργασίας και πραγματικά πιστεύουμε πως τα υπάρχοντα προβλήματα στο Αιγαίο θα επιλυθούν στο πλαίσιο των καλών γειτονικών σχέσεων, αλλά οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, που είναι αποτελεσματικές, σεβαστές και αποτροπής είναι αφοσιωμένες στην προστασία των δικαιωμάτων της χώρας μας που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι αποφασισμένες και θα εκπληρώσουν το καθήκον που τους έχει ανατεθεί, ειδικά σε ότι έχει να κάνει με την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της χώρας μας με την δύναμη που έχουν αποκτήσει από την αγάπη και εμπιστοσύνη του λαού μας».

Δίνοντας έμφαση στο γεγονός πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν την δυνατότητα να ελέγχουν τρεις επιχειρήσεις με σύγχρονες μεθόδους σε ένα κέντρο ελέγχου ο Ακάρ δήλωσε πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μπορούν να ελέγχουν όλη την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο με υψηλή τεχνολογία.

«Μπορούμε να καλύψουμε όλο το Αιγαίο όχι μόνο τα Ίμια, έχουμε την δύναμη να επιχειρούμε στο Αφρίν και να ελέγχουμε την ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο την ίδια στιγμή» πρόσθεσε συγκεκριμένα ο Ακάρ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...