Κάθε χρόνο 100 Γερμανοί χάνουν τη ζωή τους από αυνανισμό

Κάθε χρόνο 100 Γερμανοί χάνουν τη ζωή τους από αυνανισμό

Τι αποκάλυψε στο γερμανικό Τύπο ο ειδικός ιατροδικαστής που αναλαμβάνει τέτοιες περιπτώσεις

Κάθε χρόνο περίπου 100 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους στη Γερμανία εξαιτίας του αυνανισμού! Αυτό αποκάλυψε στη γερμανική εφημερίδα Bild ο ιατροδικαστής του Βραδεμβούργου, Dr. Harald Voss, ο οποίος καλείται συχνά να αντιμετωπίσει αυτές τις περιπτώσεις.

Ο αριθμός των θανάτων αντιστοιχεί περίπου σε δυο θανάτους σε κάθε 1 εκατ. κατοίκους της χώρας, ποσοστό αρκετά υψηλό αν αναλογιστεί κανείς την αιτία.

Οι θάνατοι προκαλούνται από τις ιδιαίτερα επικίνδυνες τεχνικές που χρησιμοποιούν τα θύματα, στην προσπάθειά τους να ενισχύσουν την εμπειρία της αυτοϊκανοποίησης. Η υπ’ αριθμόν ένα αιτία είναι η ασφυξία, σύμφωνα με τον Harald Voss, ενώ η δεύτερη είναι η (αυτό)πρόκληση ηλεκτροσόκ.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, μάλιστα, είναι πιθανόν τα πραγματικά νούμερα θανάτων να είναι ακόμη μεγαλύτερα αλλά είναι κάτι που δεν μπορεί εύκολα να διαπιστωθεί αφού πολλές φορές η οικογένεια ή οι οικείοι που βρίσκουν τη σορό του νεκρού αφαιρούν τα τεκμήρια του πώς πέθανε από φόβο μήπως ντροπιαστούν οι ίδιοι και αμαυρωθεί η φήμη του νεκρού.

Επιπλέον, η Αστυνομία όταν διαπιστώνει ότι ο θάνατος ήταν ατύχημα και υπάρχουν πειστήρια για αυτό (ο νεκρός είναι γυμνός, έχει κοντά του πορνογραφικό υλικό, δεν έχει αφήσει σημείωμα αυτοκτονίας κ.ά.), τότε κλείνει την υπόθεση χωρίς να στείλει τη σορό για νεκροψία.

Οι άνθρωποι που χάνουν τη ζωή τους από τις επικίνδυνες αυτές τεχνικές αυνανισμού είναι κυρίως άνδρες, όλων των ηλικιών.

Ο μεγαλύτερος ίσως κίνδυνος που συνδέεται με το λεγόμενο «breath play», επισημαίνει ο ιατροδικαστής, είναι ότι όλα συμβαίνουν πολύ πιο γρήγορα από ότι θα πίστευε κάποιος: «αν πιεστούν και οι δυο καρωτίδες, παίρνει μόλις 30 δευτερόλεπτα» για να επέλθει ο θάνατος.

Όσο για το λόγο που κάποιος θα ρίσκαρε ακόμη και την ίδια του τη ζωή για λίγο μεγαλύτερη ηδονή, ο ιατροδικαστής εξηγεί ότι η απόλαυση που προσφέρει σε κάποιους ανθρώπους το αίσθημα του ότι είναι ανήμποροι ή η οξυμένη αίσθηση επικινδυνότητας είναι εξίσου υψηλή με την ευφορία που προκαλεί η χρήση σκληρών ναρκωτικών.