Οι μαζορέτες της Βόρειας Κορέας έτοιμες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Οι μαζορέτες της Βόρειας Κορέας έτοιμες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Περισσότερες από 200 μαζορέτες από τη Βόρεια Κορέα, με ασορτί μπορντό παλτό, και γούνινα μαύρα καπέλα, προσγειώθηκαν στη Νότια Κορέα ώστε να ενθαρρύνουν τους αθλητές της χώρας τους για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι 229 νέες γυναίκες που έφθασαν την Τετάρτη ήταν μεταξύ μιας 280μελούς αντιπροσωπείας που διέσχισε την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη που χωρίζει τις δύο Κορέες στο συνοριακό σταθμό Dorasan βόρεια της Σεούλ.

Οι κοπέλες αντάλλαξαν σχόλια με μια ορδή από δημοσιογράφους της Νότιας Κορέας... «Είμαι χαρούμενος που σας βλέπω», είπε χαρούμενη μια. Μια πλήρως αντίθετη εικόνα με την άφιξη των αθλητών της χώρας του Κιμ Γιονγκ Ουν οι οποίοι αγνόησαν τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων και κατευθύνθηκαν απευθείας στα λεωφορεία που είχαν σταθμεύσει έξω από το τερματικό σταθμό.

Η διαδικασία επιλογής των τσιρλίντερς γίνεται με αυστηρά κριτήρια - εξετάζεται το οικογενειακό υπόβαθρο, η εμφάνιση, οι δεξιότητες και η πίστη στο κυβερνών Κόμμα Εργατικών.

Η Βόρεια Κορέα έχει στείλει μαζορέτες σε τρεις διεθνείς αθλητικές οργανώσεις, μεταξύ αυτών στους Ασιατικούς Αγώνες του 2002 στο Busan και στο Ασιατικό Πρωτάθλημα του 2005 στο Incheon.