Ο Τραμπ θέλει να καθιερωθεί στρατιωτική παρέλαση στις ΗΠΑ

Ο Τραμπ θέλει να καθιερωθεί στρατιωτική παρέλαση στις ΗΠΑ

Ο Αμερικανός Πρόεδρος ζήτησε από το Πεντάγωνο να βρει ημερομηνία

Αίτημα στο Πεντάγωνο να αναζητήσει ημερομηνίες για την διεξαγωγή στρατιωτικής παρέλασης, έστειλε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο υπουργείο Άμυνας, όπως αποκάλυψε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου Τσάρλι Σάμερς.

Ο ίδιος είπε, ότι η διαδικασία ξεκίνησε, αλλά βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο. Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς ερωτηθείσα σχετικά απάντησε, ότι ο Πρόεδρος ζήτησε από το Πεντάγωνο «να διερευνήσει» το θέμα. Τόνισε δε, ότι «ο Πρόεδρος Τραμπ είναι θερμός υποστηρικτής των στρατιωτικών, που διακινδυνεύουν καθημερινά τη ζωή τους για την ασφάλεια της χώρας και ζήτησε από το υπουργείο Άμυνας να βρει μία ημερομηνία, κατά την οποία όλοι οι Αμερικανοί να εκφράζουν την εκτίμησή τους σε αυτούς».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, η οποία επικαλείται αξιωματούχο του αμερικανικού στρατού, ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε «μια παρέλαση όπως αυτή στη Γαλλία». Σημειώνεται, ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος παρέστη πέρσι στην εθνική εορτή της Γαλλίας ως επίσημος προσκεκλημένος του Γάλλου ομολόγου του Εμμανουέλ Μακρόν και δεν έκρυψε τον εντυπωσιασμό του για την στρατιωτική παρέλαση που παρακολούθησε. Ο ίδιος είχε δηλώσει τότε, ότι θα ήθελε να πραγματοποιηθεί μια στρατιωτική παρέλαση την 4η Ιουλίου στην Ουάσινγκτον.

Το κόστος ωστόσο μιας τέτοιας παρέλασης θα είναι τεράστιο, όπως αναφέρει η Washington Post και προσθέτει, ότι επιτελείς του υπουργείου Άμυνας διερωτώνται, που θα βρεθούν τα κονδύλια. Το CNN επισημαίνει, ότι το αίτημα Τραμπ για στρατιωτική παρέλαση στις ΗΠΑ έρχεται λίγο πριν τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Φεβρουαρίου στη Βόρεια Κορέα και στην οποία αναμένεται να παρουσιαστούν δεκάδες βαλλιστικοί πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς.