Ο φακός τσάκωσε τον μυστηριώδη Μπάνσκι για 2η φορά σε 20 χρόνια

Ο φακός τσάκωσε τον μυστηριώδη Μπάνσκι για 2η φορά σε 20 χρόνια

Σχεδόν κανείς δεν γνωρίζει ποιος είναι ο διάσημος καλλιτέχνης γκράφιτι, που κρατάει κρυφή την ταυτότητά του

Όλοι γνωρίζουν το έργο και την υπογραφή του διάσημου καλλιτέχνη γκράφιτι Μπάνσκι (Banksy) αλλά σχεδόν κανείς - εκτός από την οικογένεια, τους φίλους και τους συνεργάτες του - δεν γνωρίζουν την πραγματική του ταυτότητα, ούτε το πως είναι εμφανισιακά.

Τώρα, σε βίντεο που δημοσιεύει ο Independent, εμφανίζεται ένας άντρας που πιθανότατα είναι ο μυστηριώδης καλλιτέχνης, που πιστεύεται ότι είναι ο Ρόμπιν Γκάνιγχαμ, ο Βρετανός καλλιτέχνης που κρύβεται πίσω από το ψευδώνυμο Μπάνσκι.

Το βίντεο τράβηξε κάτοικος της πόλης Hull, την ίδια περίοδο που στους τοίχους της πόλης εμφανίστηκαν τρία έργα του διάσημου street artist.

Ο καλλιτέχνης εντοπίστηκε μέσα σε ένα λευκό βαν, να φορά ένα καπελάκι μπέιζμπολ και γυαλιά ηλίου για να προστατέψει την ταυτότητά του.

Λίγες ώρες αργότερα, ο Μπάνσκι επιβεβαίωσε ότι βρισκόταν στην περιοχή του Ανατολικού Γιορκσάιρ μέσω ενός επίσημου λογαριασμού του στο Instagram.

Αν όντως είναι αυτός, τότε είναι μόλις η 2η φορά μέσα σε 20 χρόνια που αποκαλύπτεται η ταυτότητα του μυστηριώδους δημιουργού. Η πρώτη φορά ο Βρετανός καλλιτέχνης απαθανατίστηκε στον φακό  ήταν το 2013, στην Τζαμάικα.