Δριμύ ψύχος και πολύ χιόνι σε Γαλλία και Ισπανία

Δριμύ ψύχος και πολύ χιόνι σε Γαλλία και Ισπανία

Πορτοκάλι συναγερμός στην κεντρική Γαλλία - Κλειστά σχολεία στην Ισπανία

Σε πορτοκαλί συναγερμό τέθηκε σήμερα η μισή Γαλλία εξαιτίας των σφοδρών χιονοπτώσεων και του παγετού, με τους μετεωρολόγους να μιλούν για την πραγματική εισβολή του χιονιά έπειτα από δύο μήνες ενός ήπιου χειμώνα, καθώς ψυχρές μάζες αέρα έρχονται από τις σκανδιναβικές χώρες σε συνδυασμό με χαμηλό βαρομετρικό από το νότο

Από το Μασίφ Σαντράλ στη Λορένη κι από το Λουάρ στο Ιλ ντε Φρανς, 40 διαμερίσματα θα βρεθούν αντιμέτωπα με σφοδρές χιονοπτώσεις και παγετό.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν από σήμερα το κεντροανατολικό τμήμα της χώρας,προκαλώντας πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία.

Στο Παρίσι ξεκίνησε να χιονίζει από σήμερα, ωστόσο «προς το παρόν όχι σε σημαντικό βαθμό», σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία. Πάντως, ο πύργος του Άιφελ έκλεισε σήμερα για τους επισκέπτες εξαιτίας των μετεωρολογικών συνθηκών.

Το ύψος του χιονιού αναμένεται να φθάσει αύριο Τρίτη τα 5-10 εκατοστά στην Ιλ ντε Φρανς. Αύριο αναμένονται να πέσουν 7-15 εκατοστά χιονιού, θα μπορούσαν κατά περιοχές να φθάσουν τα 20 εκατοστά.

Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί από Τετάρτη, ειδικά στα κεντροδυτικά. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων το χιόνι θα προκαλέσει την πτώση της θερμοκρασίας και οι ειδικοί αναμένουν να σημειωθεί παγετός από Τετάρτη. Ο υδράργυρος αναμένεται να βουτήξει στους -10 βαθμούς κελσίου, ιδίως στο Σεντ Βαλ ντε Λουάρ, το Μπερί.

Πολύ χιόνι και κλειστά σχολεία στην Ισπανία

Σφοδρές χιονοπτώσεις πλήττουν από χθες και την Ισπανία, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν δεκάδες πτήσεις στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης, ενώ χιλιάδες μαθητές δεν μπόρεσαν να πάνε σχολείο.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ισπανίας προβλέπει και για σήμερα χιονοπτώσεις και παγετό στο βόρειο, ανατολικό και δυτικό τμήμα της Ισπανίας, όπως επίσης στα κεντρικά και στις ορεινές περιοχές στα νοτιοανατολικά.