Στο ευρωκοινοβούλιο το σκάνδαλο με τα πειράματα εκπομπής καυσαερίων

Στο ευρωκοινοβούλιο το σκάνδαλο με τα πειράματα εκπομπής καυσαερίων

Ο κ. Παπαδημούλης καλεί την Κομισιόν να πάρει ξεκάθαρη θέση για τις πρακτικές της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας

Να συμπεριληφθεί εκτάκτως στην προσεχή Ολομέλεια στις 5 με 8 Φεβρουαρίου το σκάνδαλο που είδε το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με το οποίο μερίδα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας υπέβαλλε ανθρώπους και ζώα σε εργαστηριακά πειράματα εκπομπής καυσαερίων, ζητά η ευρωομάδα της Αριστεράς μετά από πρόταση του Δημήτρη Παπαδημούλη.

Ο στόχος της πρότασης του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ να συζητηθεί το ζήτημα σε επίπεδο Ολομέλειας, είναι να κληθεί η Κομισιόν να τοποθετηθεί και να πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι στις πρακτικές αυτές.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε σχετικά, ότι Το σκανδαλώδες αυτό θέμα οφείλει να αποτελέσει θέμα συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και να αναζητηθούν οι σχετικές ευθύνες. Ο ρόλος του Κοινοβουλίου είναι να συζητά και να ελέγχει θέματα που άπτονται της παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πόσο δε μάλλον ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, που αφορά σκανδαλώδεις παραβιάσεις θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου και των ζώων". Το αίτημα της Ευρωομάδας της Αριστεράς, ακολούθησε αντίστοιχο αίτημα της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών.