«Φούσκωσαν» κατά 4 μέτρα σήμερα τα νερά του Σηκουάνα

«Φούσκωσαν» κατά 4 μέτρα σήμερα τα νερά του Σηκουάνα

«Φούσκωσαν» κατά 4 μέτρα σήμερα τα νερά του Σηκουάνα

Στο υψηλότερο επίπεδο του έφθασε το νερό στον Σηκουάνα σήμερα, ξεπερνώντας κατά 4 μέτρα τα κανονικά επίπεδα και διατηρώντας τις αρχές της πόλης σε κατάσταση επιφυλακής, όπως μεταδίδει το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Η στάθμη του νερού έφθασε στα 5,84 μέτρα νωρίς το πρωί, προκαλώντας προβλήματα στις μετακινήσεις και στους κατοίκους κοντά στις υπερχειλισμένες όχθες. Σύμφωνα με την αρμόδια αρχή που παρακολουθεί το ύψος των νερών του ποταμού, η στάθμη θα διατηρηθεί σε αυτά τα επίπεδα και σήμερα και θα αρχίσει να υποχωρεί από αύριο.

Περίπου 1.500 κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί από χθες από τα σπίτια τους στην παρόχθια περιοχή σύμφωνα με την αστυνομία, ενώ παρόμοιος αριθμός κατοικιών παραμένει χωρίς ηλεκτρική ενέργεια. Πλήγμα και για τον τουρισμό, με το περίφημο ποταμόπλοιο της πρωτεύουσας Bateaux Mouches να έχει διακόψει τα δρομολόγια του, ενώ κλειστό παραμένει το τμήμα ισλαμικής τέχνης του μουσείου του Λούβρου, καθώς και οι γκαλερί Musee d'Orsay και Orangerie.

Όπως επισημαίνει το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, το ανώτατο επίπεδο της στάθμης του νερού στον Σηκουάνα ανήλθε στα 6,1 μέτρα πάνω από τα κανονικά επίπεδα το 2016, όταν απομακρύνθηκαν από το μουσείο του Λούβρου ανεκτίμητα έργα τέχνης, προκειμένου να μην καταστραφούν από το νερό.