Οκτακόσιοι μετανάστες διασώθηκαν σε ένα 24ωρο στη Μεσόγειο

Οκτακόσιοι μετανάστες διασώθηκαν σε ένα 24ωρο στη Μεσόγειο

Τρία άτομα ανασύρθηκαν νεκρά, ενώ γίνεται λόγος για 20 αγνοούμενους

Περίπου 800 μετανάστες διασώθηκαν συνολικά μέσα σε ένα 24ωρο στην περιοχή της κεντρικής Μεσογείου, ενώ τρεις άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Το τελευταίο χρονικά περιστατικό αφορούσε στην διάσωση 83 μεταναστών, η φουσκωτή βάρκα στην οποία επέβαιναν, βυθίστηκε βόρεια των λιβυκών ακτών, με αποτέλεσμα να πνιγούν τρεις γυναίκες. Στις επιχειρήσεις διάσωσης πήραν μέρος μονάδες των μη κυβερνητικών οργανώσεων Aquarius και Sos Mediteranèe, μέλη των οποίων υποστήριξαν, ότι όταν έφτασαν στο σημείο του ναυαγίου, κάποιοι εκ των μεταναστών που είχαν πέσει στην θάλασσα, είχαν ήδη χάσει τις αισθήσεις τους.

Γυναίκες και παιδιά σε κρίσιμη κατάσταση μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα στο νοσοκομείο του Σφαξ στην Τυνησία. Ένα παιδί 4 ετών δεν μπόρεσε να σωθεί, παρά τις άμεσες προσπάθειες των γιατρών. Σύμφωνα με μέλη της ΜΚΟ Aquarius, η λιβυκή ακτοφυλακή δεν τους επέτρεψε να προσεγγίσουν ένα άλλο πλεούμενο γεμάτο μετανάστες, το οποίο κινδύνευε να βυθιστεί. Οι διασωθέντες σε μαρτυρίες τους αναφέρουν, ότι από τη βύθιση της φουσκωτής λέμβου αγνοούνται περίπου 20 μετανάστες.