Τραμπ στο Νταβός: Θα περάσουμε δύο ημέρες γεμάτες πάθος!

Τραμπ στο Νταβός: Θα περάσουμε δύο ημέρες γεμάτες πάθος!

Εντυπωσιακή είσοδος στο συνεδριακό κέντρο και ανάμεικτα συναισθήματα από τους πολίτες

Ένας ασυνήθιστος αναβρασμός επικρατούσε από το πρωί της Πέμπτης στους διαδρόμους του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Λίγες ώρες αργότερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έκανε εντυπωσιακή είσοδο στο συνεδριακό κέντρο του Νταβός, όπου τον περίμεναν με ανυπομονησία δεκάδες δημοσιογράοι και φωτορεπόρτερ αλλά και ένα πλήθος από περίεργους, που ήθελαν να τον δουν από κοντά.

Το πλήθος συγκεντρώθηκε με την ελπίδα ότι θα καταφέρει να καταγράψει με την κάμερα του κινητού την άφιξη του Αμερικανού προέδρου ή ακόμα και να βγάλει μια σέλφι, με φόντο τον Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε είσοδο στις 15.45 ώρα Ελλάδας, χαιρέτισε τους πολίτες, και υποσχέθηκε: «Θα περάσουμε δύο ημέρες γεμάτες πάθος».

Κάποιοι δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους: μια θαυμάστριά του φώναξε «Ναι, πρόεδρε» και άπλωσε το χέρι της προς το μέρος του κρατώντας ένα βιβλίο - όπου αναλυόταν εάν η εκλογή του Τραμπ στον προεδρικό θώκο ήταν ή όχι ένα «θεϊκό σχέδιο». Ο τίτλος του βιβλίου: «Ο Θεός και ο Τραμπ» και εκείνος σταμάτησε προκειμένου να της γράψει μια αφιέρωση.

Άλλοι είχαν πιο… επιθετικές διαθέσεις. «Θα μπορέσουμε να πετάξουμε προς το μέρος του αντικείμενα;» διερωτήθηκε μια κυρία. «Έχω ένα μήλο στην τσάντα μου» πρότεινε μια άλλη δίπλα της. Οι κυρίες τελικά έμειναν με το μήλο…

Συναντήσεις με Μέι και Νετανιάχου

Κατά τα άλλα, στις επαφές που είχε την πρώτη του ημέρα στο Φόρου, ο  πρόεδρος των ΗΠΑ συναντήθηκε με τη πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι και συμφώνησαν να επισκεφτεί τη Βρετανία εντός του έτους.

«Πιστεύω ότι κινούμαστε στο ίδιο μήκος κύματος σε κάθε επίπεδο» υπογράμμισε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, τονίζοντας επίσης ότι νιώθει «τεράστιο σεβασμό» για το πρόσωπο της επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης, την οποία είχε επικρίνει δριμύτατα στο Twitter τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο Τραμπ συναντήθηκε επίσης με τον φίλο και σύμμαχο των ΗΠΑ ον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και  προειδοποίησε ότι η Ουάσινγκτον θα παρακρατήσει τη βοήθεια προς τους Παλαιστίνιους εάν δεν επιδιώξουν την ειρήνη με το Ισραήλ.