Τις σορούς των Τούρκων στρατιωτών που σκότωσαν δείχνουν οι Κούρδοι

Τις σορούς των Τούρκων στρατιωτών που σκότωσαν δείχνουν οι Κούρδοι

Τις εικόνες δημοσίευσαν οι Κούρδοι του YPG που μάχονται στην Αφρίν

Αυτοί είναι οι Τούρκοι στρατιώτες που σκοτώσαμε… είναι το μήνυμα που συνοδεύει τις εικόνες των νεκρών Τούρκων στρατιωτών από την Αφρίν, που δημοσιεύουν οι Κούρδοι του YPG που μάχονται στην περιοχή.

Οι κουρδικές δυνάμεις δημοσίευσαν φωτογραφίες και βίντεο από στρατιωτικό υλικό και σορούς που φέρονται να ανήκουν σε τούρκους στρατιώτες που συμμετείχαν στην εισβολή της Άγκυρας με την κωδική ονομασία «Κλάδος Ελαίας».

Όπως γράφει το YPG στην ιστοσελίδα του «ενώ τα τουρκικά media συνεχίζουν να διασπείρουν ψέματα σχετικά με την ταχεία πρόοδο και την μεγάλη επιτυχία της επιχείρησης, υπάρχει μεγάλου βαθμού κατάρρευση των δυνάμεων κατοχής και των συμμοριών τους στην Αφρίν. Ο εισβολέας τουρκικός στρατός που δεν μπορεί να προχωρήσει βομβαρδίζει αμάχους.

Μετά από 5 ημέρες πολέμου τα τουρκικά media έχουν αναφερθεί στην ταυτότητα μόνο 4 στρατιωτών (που φέρονται να έχουν σκοτωθεί από τους κούρδους) ενώ δεκάδες πτώματα βρίσκονται στην κατοχή του Δημοκρατικού Στρατού της Συρίας (με πρωτοκαθεδρία του YPG). Δίνουμε στην δημοσιότητα εικόνες των στρατιωτών και πληροφορίες της ταυτότητά τους καθώς και του εξοπλισμού που κατασχέθηκε στην άμυνα του λόφου Κιουντέ (λόφος έξω από την Αφρίν)».