Συρία: Η Τουρκία παραπλανεί την κόσμο για την Αφρίν

Συρία: Η Τουρκία παραπλανεί την κόσμο για την Αφρίν

Η Δαμασκός υποστηρίζει ότι ο συριακός στρατός σκότωσε δεκάδες τούρκους στρατιώτες στο έδαφός της

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ανακοίνωσαν σήμερα, ότι ο τουρκικός στρατός ισχυρίστηκε ψευδώς πως το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) είναι παρόν στην περιοχή Αφρίν στην βορειοδυτική Συρία, η οποία αποτελεί τον στόχο της τουρκικής επιχείρησης που ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο.

Κατηγόρησαν δε την Άγκυρα, ότι παραπλανεί την παγκόσμια κοινή γνώμη. «Όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι το Ισλαμικό Κράτος δεν είναι παρόν στην Αφρίν», δήλωσε στο Reuters ο Ρεντούρ Χελίλ, υψηλόβαθμος αξιωματούχος των SDF. Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε χθες ότι τουλάχιστον 260 μέλη της συριακής κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) και μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν σκοτωθεί κατά την επιχείρησή του στην Αφρίν.

Ο Χελίλ πρόσθεσε επίσης, ότι ο τουρκικός στρατός υπερβάλει σε μεγάλο βαθμό, όσον αφορά τον αριθμό των απωλειών στους κόλπους των SDF και των YPG. Ο ίδιος επιβεβαίωσε ωστόσο, ότι έχουν σκοτωθεί κάποια μέλη και των δύο δυνάμεων, αλλά αρνήθηκε να διευκρινίσει πόσα.

Ο Χελίλ σημείωσε τέλος, ότι οι SDF έχουν σκοτώσει δεκάδες στρατιώτες των τουρκικών δυνάμεων και του συμμαχικού τους Ελεύθερου Συριακού Στρατού, αλλά δήλωσε, ότι δεν γνωρίζει συγκεκριμένο αριθμό.