Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν-Πούτιν για την Συρία

Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν-Πούτιν για την Συρία

Ο Τούρκος Πρόεδρος ζήτησε τη συνεργασία της Ρωσίας στο θέμα

Τις πρόσφατες εξελίξεις στη Συρία και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας κατά κούρδων μαχητών στην συριακή επαρχία Αφρίν, συζήτησαν τηλεφωνικά ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

Σύμφωνα με τουρκική προεδρική πηγή την οποία επικαλείται το πρακτορείο, ο Ερντογάν δήλωσε στον Πούτιν, ότι η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στοχεύει στην εκκαθάριση των τρομοκρατών του YPG και του Ισλαμικού Κράτους από την μεθόριο. Ο κ. Ερντογάν επεσήμανε ότι πρέπει να υπάρξει συνεργασία Τουρκίας-Ρωσίας στη Συρία, υποστηρίζοντας ότι η επιχείρηση που αποσκοπεί στην εξασφάλιση της εθνικής ασφάλειας της Τουρκίας, θα συμβάλει επίσης στην πολιτική ενότητα και εδαφική ακεραιότητα της Συρίας.

Οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν επίσης -σύμφωνα με το Anadolu- την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για την επιτυχία του επερχόμενου συνεδρίου του Εθνικού Συνασπισμού Διάλογων στο Σότσι της Ρωσίας, που θα πραγματοποιηθεί στις 28-29 Ιανουαρίου. Νωρίτερα ο Ερντογάν επικοινώνησε τηλεφωνικά για το θέμα της Συρίας και με τον Γάλλο ομόλογό του Εμμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα πάντα με το Anadolu.