Δύο νεκροί μαθητές από πυρά 15χρονου σε σχολείο των ΗΠΑ

Δύο νεκροί μαθητές από πυρά 15χρονου σε σχολείο των ΗΠΑ

Νέο περιστατικό ένοπλης βίας σε λύκειο του Κεντάκι

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 19 τραυματίστηκαν σε ένα περιστατικό με πυροβολισμούς που εκτυλίχθηκε σήμερα σε λύκειο στο δυτικό Κεντάκι.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτης του Κεντάκι Ματ Μπέβιν, οι δύο νεκροί είναι μια 15χρονη κι ένας 15χρονος, ενώ ο φερόμενος δράστης είναι επίσης 15 ετών και συνελήφθη σχεδόν 15 λεπτά μετά τους πυροβολισμούς.

Πέντε από τους τραυματίες διακομίστηκαν με ελικόπτερο στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Βάντερμπιλτ στο Νάσβιλ. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστή η κατάσταση της υγείας τους.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε γύρω στις 08.00 το πρωί τοπική ώρα (16.00 ώρα Ελλάδας) στο Λύκειο της κομητείας Μάρσαλ στο Μπέντον.

Ο κυβερνήτης του Κεντάκι Ματ Μπέβιν μίλησε στο Twitter για «μια συγκλονιστική τραγωδία».  «Είναι απίστευτο που αυτό συνέβη σε μια μικρή, κλειστή κοινότητα όπως την κομητεία Μάρσαλ», πρόσθεσε ο ίδιος.

Πρόκειται για την τελευταία κατά σειρά τραγωδία στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών με πυροβολισμούς, ένα φαινόμενο που μαστίζει τα σχολεία και τα πανεπιστήμια της χώρας τα τελευταία χρόνια.