Ο Νιλ Ντάιαμοντ αποσύρεται λόγω πάρκινσον

Ο Νιλ Ντάιαμοντ αποσύρεται λόγω πάρκινσον

Ακύρωσε τις επικείμενες περιοδείες του

Ο τραγουδιστής Νιλ Ντάιαμοντ ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθεί από τις περιοδείες, μετά από μια πρόσφατη διάγνωση της νόσου του Πάρκινσον.

Ο Ντάιαμοντ, ο οποίος αύριο Τετάρτη κλείνει τα 77, ακύρωσε την επικείμενη τουρνέ του σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία έπειτα από συμβουλές των ιατρών του. Ο θρυλικός τραγουδιστής, βρισκόταν εν μέσω της περιοδείας του για τον εορτασμό της 50ετής καριέρας του.

Σε ανακοίνωση του ανέφερε πως πήρε την απόφαση «με μεγάλη απροθυμία και απογοήτευση» και ευγνωμονεί το κοινό που τον τιμά τα τελευταία 50 χρόνια μη παραλείποντας να ζητήσει ταπεινά συγνώμη «σε όλους όσοι αγόρασαν εισιτήρια και σχεδίαζαν να έρθουν στις επερχόμενες συναυλίες».

Το πάρκινσον είναι μια χρόνια προοδευτικά εξελισσόμενη εκφυλιστική νόσος του εγκεφάλου που επηρεάζει κυρίως την κίνηση. Μπορεί να οδηγήσει σε τρέμουλο, δυσκολία μετακίνησης, αλλαγή στην ομιλία και τελικά να προκαλέσει προβλήματα μνήμης.

Η Ντάιαμοντ ελπίζει πάντως να συνεχίσει να γράφει και να ηχογραφεί για αρκετό χρονικό διάστημα, όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του.