Βίντεο των πυραυλικών επιθέσεων της Τουρκίας κατά Κούρδων της Συρίας

Βίντεο των πυραυλικών επιθέσεων της Τουρκίας κατά Κούρδων της Συρίας

Η Άγκυρα υποστηρίζει ότι οι επιθέσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της... αυτοάμυνας

Βίντεο από την επίθεση της Τουρκίας με πυραύλους εδάφους-εδάφους κατά θέσεων Κούρδων μαχητών στην επαρχία Afrin στη Συρία έδωσε στην δημοσιότητα ο ρωσικός τηλεοπτικός σταθμός RT.

Η Άγκυρα υποστηρίζει, ότι η επιχείρηση είναι απολύτως σύμφωνη με την διεθνή νομιμότητα, στο πλαίσιο του δικαιώματος της «αυτοάμυνας», καθώς κατηγορεί τους Κούρδους για επιθέσεις σε τουρκικό έδαφος στη μεθόριο και τρομοκρατία. Υποστηρίζει δε, ότι οι επιθέσεις της δεν έχουν στόχο αμάχους, αλλά οι Κούρδοι από την πλευρά τους καταγγέλλουν, ότι ήδη πολλοί άμαχοι Κούρδοι έχουν σκοτωθεί από τις τουρκικές επιθέσεις.

Όπως μεταδίδει το RT, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Sigmar Gabriel εξέφρασε την ανησυχία του για τις τουρκικές επιθέσεις, λέγοντας ότι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η Συρία μετά την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους, είναι μία ακόμη στρατιωτική αντιπαράθεση. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Rex Tillerson από την πλευρά του, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους ομολόγους του της Τουρκίας και της Ρωσίας, στους οποίους εξέφρασε τον «προβληματισμό» της Ουάσινγκτον.

Οι ΗΠΑ έχουν καλέσει τον σύμμαχό τους στο ΝΑΤΟ, Τουρκία, να εξασφαλίσει ότι οι στρατιωτικές της επιχειρήσεις θα είναι περιορισμένες σε διάρκεια και πεδίο εφαρμογής, προκειμένου να αποφευχθούν θύματα μεταξύ των αμάχων. Η Ρωσία παρότρυνε επίσης την Άγκυρα να επιδείξει αυτοσυγκράτηση, λέγοντας ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση.