Ο Μπερλουσκόνι ευελπιστεί να ξαναγίνει πρωθυπουργός μέσω Στρασβούργου

Ο Μπερλουσκόνι ευελπιστεί να ξαναγίνει πρωθυπουργός μέσω Στρασβούργου

Ο «πρώην Καβαλιέρε» έχει στερηθεί δικαστικά το δικαίωμα του εκλέγεσθαι μέχρι το 2019

«Αν το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου μου ξαναδώσει το δικαίωμα του εκλέγεσθαι, δεν θα είναι δυνατόν να μην αναλάβω τη σχετική πολιτική ευθύνη. Θα πάω στο κυβερνητικό μέγαρο ως πρωθυπουργός», δήλωσε σήμερα ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αναφερόμενος στην πολιτική του σταδιοδρομία μετά τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Μαρτίου στην Ιταλία.

Ωστόσο συμπλήρωσε, ότι είναι κάτι που δεν θεωρεί πολύ πιθανό, διότι όπως σημείωσε, γνωρίζει «τους ρυθμούς του Δικαστηρίου του Στρασβούργου». Ο «πρώην Καβαλιέρε» μιλώντας στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο La 7, τόνισε επίσης ότι σε περίπτωση που ο ίδιος ξαναγίνει πρωθυπουργός «ο γραμματέας της Λέγκα του Βορρά Ματτέο Σαλβίνι, ο οποίος παίζει σε ρόλο μεσοεπιθετικού, θα μπορούσε να γίνει υπουργός Εσωτερικών».

Υπενθυμίζεται ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, βάσει αναδρομικής ισχύος της σχετικής ιταλικής νομοθεσίας και λόγω της οριστικής καταδίκης του για φορολογική απάτη, δεν μπορεί να κάνει χρήση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι μέχρι το 2019, ούτε να αναλάβει κυβερνητικά καθήκοντα. Ο «Mr TV» έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά της ερμηνείας αυτής του νόμου από το Ιταλικό Κοινοβούλιο.