Η BP θα καταβάλει επιπλέον 1,7 δισ. δολάρια για την καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού

Η BP θα καταβάλει επιπλέον 1,7 δισ. δολάρια για την καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού

Το κόστος των αποζημιώσεων έχει ξεπεράσει τα 65 δισ. δολάρια

Οκτώ χρόνια μετά την πολύνεκρη έκρηξη στην πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου Deepwater Horizon στον Κόλπο του Μεξικού, η BP καλείται να καταβάλει επιπλέον 1,7 δισ. δολάρια στο αμερικανικό δημόσιο για την αντιμετώπιση της οικολογικής καταστροφής που προκλήθηκε.

Όπως αναφέρει η Financial times, το συνολικό οικονομικό κόστος για την ΒΡ από την πετρελαιοκηλίδα που προκλήθηκε στον Κόλπο του Μεξικού έχει ξεπεράσει τα 65 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με την βρετανική πετρελαϊκή εταιρεία η επιπλέον επιβάρυνση προέκυψε από το υψηλότερο από το αναμενόμενο κόστος των συμβιβασμών αποζημίωσης που επιτεύχθηκαν το τέταρτο τρίμηνο του 2017 και από μία δικαστική απόφαση τον Μάιο του 2017, που οδήγησε στο να επαναϋπολογιστούν ανοδικά ορισμένες πληρωμές.

Εκτός όμως από τις πρόσθετες αποζημιώσεις, η ΒΡ ανακοίνωσε, ότι σύμφωνα με νεότερη εκτίμηση, οι εκροές μετρητών που σχετίζονται με το Deepwater Horizon φέτος αναμένεται να φθάσουν τα 3 δισ. δολάρια από λίγο πάνω από 2 δισ. δολάρια που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση.

Στο παρελθόν η ΒΡ είχε προβλέψει, ότι πέραν του 2018 και μέχρι το 2033 η εταιρεία θα κατέβαλε ετησίως 1,1 δισ. δολάρια στο πλαίσιο των διακανονισμών, ωστόσο ο εκτιμώμενος τελικός λογαριασμός αυξήθηκε από την πρόβλεψη ύψους 61,6 δισ. δολαρίων από την BP το 2016 σε 65,1 δισ. δολάρια μετά την τελευταία χρέωση.