Γιατί σήμερα είναι η πιο καταθλιπτική ημέρα του χρόνου

Γιατί σήμερα είναι η πιο καταθλιπτική ημέρα του χρόνου

Δεν είναι μια συνηθισμένη πρώτη ημέρα της εβδομάδας

Σήμερα είναι Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου. Αλλά όχι μια απλή Δευτέρα και όχι μια ασήμαντη ημερομηνία. Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι η πιο καταθλιπτική ημέρα του χρόνου - γνωστή ως Blue Monday.

Ένας όρος που μπήκε στη ζωή μας το 2005 και ανήκει στον ψυχολόγο Cliff Arnall, όταν ένας δημοσιογράφος τον έπεισε να δημιουργήσει μια «επιστημονική φόρμουλα» για να ανακαλύψει «την πιο καταθλιπτική ημέρα του έτους».

Έλαβε υπόψη τον καιρό, τα χρέη από τις γιορτές, τη κατάθλιψη των Χριστουγέννων, τις νέες υποσχέσεις για τη νέα χρονιά που συνήθως βουλιάζουν στη λήθη, τα επίπεδα κινητοποίησης και την αίσθηση της ανάγκης να αναλάβουμε δράση και ορίστε, εγένετο η Blue Monday και η χειρότερη μέρα του χρόνου!

Υπολόγισε επίσης ότι η 24η Ιουνίου ή άλλες ημερομηνίες κοντά στο καλοκαίρι θα είναι «οι πιο ευτυχισμένες μέρες του χρόνου».

Ο ζοφερός χειμώνας μπορεί προφανώς να προκαλέσει κάμψη στη διάθεση και υπάρχουν μερικοί που υποφέρουν από εποχιακή συναισθηματική διαταραχή. Αλλά είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι πέρα από τη συγκεκριμένη ημερομηνία, η κατάθλιψη μπορεί να χτυπήσει οποιαδήποτε μέρα, ανά πάσα στιγμή του χρόνου.

W= Καιρός, d = χρέος, Τ= Μέρες που έχουν περάσει από τα Χριστούγεννα, Q= Η περίοδος που πέρασε από τότε που δεν πετύχαμε τους στόχους μας για το νέο έτος, Μ = Αδύναμα Κίνητρα, Νa = Aίσθηση της ανάγκης να αναλάβουμε δράση