Ανθρωποκυνηγητό για τους κλέφτες κοσμημάτων του Ritz

Ανθρωποκυνηγητό για τους κλέφτες κοσμημάτων του Ritz

Πώς έγινε η κινηματογραφική ληστεία στο διάσημο ξενοδοχείο, στην καρδιά του Παρισιού

Κοσμήματα αξίας «μεγαλύτερης των 4 εκατομμυρίων ευρώ» εκλάπησαν χθες Τετάρτη από το πολυτελές ξενοδοχείο Ritz του Παρισιού, σε μία κινηματογραφική ληστεία 5μελούς συμμορίας.

Τρεις κουκουλοφόροι μπήκαν στο ξενοδοχείο από την πίσω πλευρά και - κρατώντας τσεκούρια και όπλα-  έσπασαν τις βιτρίνες όπου εκτίθονταν τα κοσμήματα και τα ρολόγια, ενώ δύο συνεργοί τούς περίμεναν έξω.

Οι τρεις ληστές, όλοι τους ηλικίας 30 ετών, συνελήφθησαν αφού εγκλωβίστηκαν εντός του κτιρίου, όπως έγινε γνωστό από μια πηγή που πρόσκειται στις έρευνες.

Ωστόσο, πρόλαβαν και πέταξαν στους δύο συνεργούς τους που περίμεναν έξω από το ξενοδοχείο μέρος της λείας.

Οι δύο άνδρες κατόπιν διέφυγαν με ένα αυτοκίνητο και μια μηχανή. Σύμφωνα ωστόσο με την ίδια πηγή, από τον οδηγό της μηχανής έπεσε η μία τσάντα με τα κλοπιμαία.

Το αυτοκίνητο διαφυγής εντοπίστηκε σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων βόρεια του Παρισιού στην περιοχή απ’ όπου προέρχονταν οι τρεις συλληφθέντες και τώρα οι αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους.

Οι αρχές επιχειρούν ακόμη να αποσαφηνίσουν την ακριβή αξία των κοσμημάτων που εκλάπησαν, καθώς κάποια από τα κοσμήματα και τα πανάκριβα ρολόγια τα πήραν πίσω από τους συλληφθέντες.

Το ξενοδοχείο, ιδιοκτησίας σήμερα του Αιγύπτιου δισεκατομμυριούχου Μοχάμεντ αλ Φαγιέντ, άνοιξε τις πύλες του για πρώτη φορά το 1898 και ήταν το πρώτο ξενοδοχείο στο Παρίσι που διέθετε ηλεκτρικό ρεύμα σε όλους τους ορόφους αλλά και μπάνια εντός των δωματίων.

Στο ξενοδοχείο Ritz η Νταϊάνα, η πριγκίπισσα της Ουαλίας, πέρασε την τελευταία της νύχτα το 1997 πριν από το τροχαίο δυστύχημα που στοίχισε την ζωή στην ίδια και τον σύντροφό της Ντόντι αλ Φαγιέντ.