Θαμμένη στις λάσπες η Σάντα Μπάρμπαρα – Τουλάχιστον 15 νεκροί

Θαμμένη στις λάσπες η Σάντα Μπάρμπαρα – Τουλάχιστον 15 νεκροί

Φονική κατολίσθηση ισοπέδωσε την συνοικία των πλουσίων της Καλιφόρνια - Φόβοι για αύξηση του αριθμού των θυμάτων

Ομάδες διάσωσης με τη βοήθεια ελικοπτέρων και ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων «χτενίζουν» σήμερα τους λόφους περιμετρικά στη Σάντα Μπάρμπαρα, στην Καλιφόρνια, προκειμένου να εντοπίσουν παγιδευμένους ή νεκρούς από τις φονικές κατολισθήσεις. Ο αριθμός των νεκρών ανέβηκε από 13 σε 15 και οι αρχές εκφράζουν φόβους για περαιτέρω αύξηση του αριθμού των θυμάτων.

Στην απαράμιλλης ομορφιάς περιοχή διαμένουν προσωπικότητες της σόουμπιζ και της τηλεόρασης, όπως η Όπρα Γουίνφρεϊ και η Έλεν Ντετζένερις.

Ωστόσο η πλούσια βλάστηση στους δασώδεις λόφους που κάποτε προσέδιδε μια αίσθηση απομόνωσης στους κατοίκους της πλούσιας αυτής πόλης, καταστράφηκε από τις ιστορικές πυρκαγιές που σάρωσαν τα πάντα, με αποτέλεσμα, μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις χθες, να ακολουθήσουν οι μαζικές κατολισθήσεις που καταπλάκωσαν σπίτια, μετέτρεψαν τους δρόμους σε ορμητικά ποτάμια και παρέσυραν αυτοκίνητα.

Οι πολυτελείς κατοικίες μετά βίας διακρίνονται από τους τεράστιους όγκους λάσπης που τις περιβάλλουν ή τις έχουν ήδη καλύψει κι οι αρχές έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για τον εντοπισμό επιζώντων.

«Βρίσκουμε συνεχώς ανθρώπους» δήλωσε η Γιάνερις Μούνιζ, η εκπρόσωπος τύπου του κέντρου ενημέρωσης της κοινότητας της Σάντα Μπάρμπαρα.

«Δεν γνωρίζουμε πόσοι επιπλέον άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι» σημείωσε από την πλευρά του ο σερίφης της κομητείας Μπιλ Μπράουν στην εκπομπή "CBS This Morning". «Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν εγκλωβισμένοι και προσπαθούμε να προσεγγίσουμε ορισμένες περιοχές του Μοντεσίτο και τα περίχωρά του για να καθορίσουμε εάν υπάρχουν επιζώντες».

«Θρηνούμε σήμερα τους νεκρούς στη μικρή μας πόλη. Προσευχόμαστε για τους επιζώντες και προετοιμαζόμαστε για ό,τι ακολουθήσει. #Montecito» έγραψε στο Twitter, ο ηθοποιός Ρομπ Λόου, που διαμένει στην περιοχή.