Νοσοκόμες γελούν καθώς πιέζουν το κεφάλι βρέφους για να κάνει γκριμάτσες!

Νοσοκόμες γελούν καθώς πιέζουν το κεφάλι βρέφους για να κάνει γκριμάτσες!

Σε σοκ ο πατέρας του παιδιού

Έβαλαν την κάμερα να γράφει και κατέγραψαν μια πραγματικά απάνθρωπη πράξη: να γελούν ενώ πίεζαν με τα χέρια τους το μικροσκοπικό κεφαλάκι νεογνού. Οι τρεις νοσοκόμες που εμπλέκονται σε αυτό το απαράδεκτο περιστατικό, που συνέβη στο μαιευτήριο στην πόλη Taif της Σαουδικής Αραβίας, όχι μόνο απολύθηκαν αλλά έχασαν και την άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος.

Το βίντεο που διέρρευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνει μια από τις νοσοκόμες να πιάνει ένα βρέφος από το λαιμό και το μέτωπο και να πιέζει το κεφάλι του ανήμπορου παιδιού για να κάνει γκριμάτσες, τη στιγμή που οι συνάδελφοί της γελούν.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Υγείας του Taif Αμπντουλχάι Αλ Ραμπέ δήλωσε σχετικά πως οι υγειονομικές αρχές διερεύνησαν την πηγή του βίντεο και ήταν σε θέση να εντοπίσουν τις νοσοκόμες που εμφανίζονται σε αυτό και το νοσοκομείο όπου συνέβη το περιστατικό.

Οι νοσοκόμες, οι οποίες δεν κατονομάζονται, χωρίς δεύτερη σκέψη έχασαν τη δουλειά τους και ανακλήθηκαν οι άδειές τους. Επιπλέον, απαγορεύτηκε η άσκηση του επαγγέλματός τους και σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Ο πατέρας του μωρού είπε στα τοπικά μέσα ότι το μωρό βρισκόταν στο νοσοκομείο για 10 ημέρες για θεραπεία για μια λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος και πως έπαθε σοκ όταν είδε το βίντεο να μοιράζεται ευρέως στα social media.