Έκλεισε λόγω της κακοκαιρίας ο Πύργος του Άιφελ

Έκλεισε λόγω της κακοκαιρίας ο Πύργος του Άιφελ

Τι ανακοίνωσε η εταιρία εκμετάλλευσης του

Ο Πύργος του Άιφελ παρέμεινε σήμερα κλειστός για τους επισκέπτες λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην πρωτεύουσα της Γαλλίας, ανακοίνωσε η εταιρία εκμετάλλευσης του πιο διάσημου μνημείου του Παρισιού.

Η δυτική και η βόρεια Γαλλία καθώς και η περιοχή του Παρισιού επλήγησαν σήμερα το πρωί από την καταιγίδα Eleanor, η οποία προκάλεσε πολλές διακοπές ρεύματος και προβλήματα στην αεροπορική κυκλοφορία, και κατευθύνεται τώρα προς το ανατολικό τμήμα της χώρας.

Οι ισχυροί άνεμοι, με ταχύτητες που φθάνουν έως και τα 100 χλμ. την ώρα, οδήγησαν την Εταιρία Εκμετάλλευσης του Πύργου του Άιφελ (SETE) στην απόφαση να μην ανοίξει το μνημείο, το οποίο δέχεται περισσότερους από έξι εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο.

«Για λόγους ασφαλείας, ο πύργος του Άιφελ δεν άνοιξε» σήμερα το πρωί, δήλωσε εκπρόσωπος της SETE. Η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί ανάλογα με το μεσημεριανό μετεωρολογικό δελτίο, πρόσθεσε.

Τα πάρκα, οι δημόσιοι κήποι και τα νεκροταφεία θα παραμείνουν κλειστά καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας, ανακοίνωσε το δημαρχείο του Παρισιού.