Τραμπ προς Κιμ Γιονγκ-Ουν: Το κουμπί μου είναι πιο μεγάλο από το δικό σου

Τραμπ προς Κιμ Γιονγκ-Ουν: Το κουμπί μου είναι πιο μεγάλο από το δικό σου

Οι κυρώσεις αρχίζουν να έχουν αντίκτυπο, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος

Ο αμερικανός πρόεδρος, απαντώντας σε μια δήλωση που έκανε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, όταν υποστήριξε ότι πάνω στο γραφείο του βρίσκεται πάντα ένα κουμπί για την εκτόξευση των πυρηνικών όπλων της χώρας του, ανέφερε μέσω Twitter ότι το «δικό του» κουμπί, αυτό για την εκτόξευση των πυρηνικών όπλων των ΗΠΑ, «είναι πολύ μεγαλύτερο και πολύ δυνατότερο από το δικό του, και το δικό μου δουλεύει!».

 

«Ο πυραυλάνθρωπος τώρα θέλει να συνομιλήσει»

Οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί εις βάρος της Βόρειας Κορέας αρχίζουν να έχουν αντίκτυπο, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, μετά το χέρι που έτεινε ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο συμμετοχής αθλητών της Πιονγκγιάνγκ στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ της Νότιας Κορέας.

Στην ομιλία του για τη νέα χρονιά ο Κιμ Γιονγκ Ουν ανέφερε ότι ο δρόμος προς τον διάλογο ανάμεσα στην Πιονγκγιάνγκ και τη Σεούλ είναι «ανοικτός». Μετά τις δηλώσεις αυτές, ο νοτιοκορεάτης υπουργός Ενοποίησης Τσου Μιόνγκ-γκιούν πρότεινε στη Βόρεια Κορέα να διεξαχθούν συνομιλίες υψηλού επιπέδου την 9η Ιανουαρίου προκειμένου να βελτιωθούν οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

«Οι κυρώσεις και ‘άλλες’ πιέσεις αρχίζουν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη Βόρεια Κορέα», τόνισε ο Τραμπ με ανάρτηση στο Twitter, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ο πυραυλάνθρωπος (Rocket man) τώρα θέλει να συνομιλήσει με την Νότια Κορέα για πρώτη φορά. Ίσως αυτά είναι καλά νέα, ίσως όχι – θα δούμε!», πρόσθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, αναφερόμενος στον Κιμ Γιονγκ Ουν.