Σπάνια εμφάνιση της μικρότερης αδερφής του Κιμ Γιονγκ Ουν

Σπάνια εμφάνιση της μικρότερης αδερφής του Κιμ Γιονγκ Ουν

Η Κιμ Γιο-γιονγκ θεωρείται το μυαλό πίσω από τον ισχυρό αδερφό της

Σε μία σπάνια δημόσια εμφάνιση, στο συνέδριο του Εργατικού Κόμματος το Σαββατοκύριακο στην Πιονγιάνγκ, απαθανάτισε ο φακός την μικρότερη αδερφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιο-γιονγκ.

Η περίπου 30χρονη Γιο-γιονγκ (στη Βόρεια Κορέα δεν γνωρίζει κανείς ακριβώς τις ημερομηνίες γέννησης των μελών της δυναστείας των Κιμ) εθεάθη να χειροκροτεί όρθια και με θέρμη τον αδερφό της την ώρα που εκφωνούσε ομιλία, μεταξύ ανώτατων κυβερνητικών αξιωματούχων.

Η αδερφή του Κιμ Γιονγκ Ουν θεωρείται το μυαλό πίσω από τον ισχυρό αδερφό της.

Το 2015 τέθηκε επικεφαλής της ομάδας που προωθεί και εδραιώνει την λατρεία στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, μέσα από τα λεγόμενα «προγράμματα ειδωλοποίησης». Με δυο λόγια, η Κιμ Γιο-γιονγκ είναι ο άνθρωπος που θα σχεδιάζει και θα ρυθμίζει την κρατική προπαγάνδα. Επίσης, τον περασμένο Οκτώβριο, της δόθηκε μια θέση, στην πανίσχυρη Κεντρική Επιτροπή, γεγονός που σημαίνει ότι κάνει σημαντικά βήματα ανόδου στην ηγετική κλίμακα της χώρας.

Οι πληροφορίες σχετικά με τη ζωή της είναι αρκετά θολές, όπως συνηθίζεται στη Βόρεια Κορέα, η Γιονγκ πιστεύεται ότι είναι 28 ετών και φοίτησε σε σχολείο στην Ελβετία, όπως και ο αδερφός της. Αν και δεν έχει κάνει αρκετές δημόσιες εμφανίσεις, η μικρή αδερφή από το 2014 έχει συνοδεύσει τον ηγέτη σε σημαντικές εκδηλώσεις. Μάλιστα, σύμφωνα με τα ξένα μέσα, λέγεται – δεν είναι και σίγουρο- ότι ο Κιμ Γιονγ Ουν έπαιξε άμεσο ρόλο στην προαγωγή της σε δεξί του χέρι, καθώς την εμπιστεύεται απόλυτα , “μεταξύ των κομματικών στελεχών που τον περιβάλλουν".

Μάλιστα, το 2014 όταν είχε σπάσει το πόδι του και έπρεπε να νοσηλευτεί για 2 μήνες, ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ανέθεσε προσωρινά την ηγεσία της χώρας στην μικρότερη αδελφή του.