Έκρηξη στη Μελβούρνη σε εμπορικό κέντρο

Έκρηξη στη Μελβούρνη σε εμπορικό κέντρο

Προκάλεσε αναστάτωση καθώς προηγήθηκε στην πόλη επεισόδιο με 19 τραυματίες

Εμπορικό κέντρο στην Μελβούρνη εκκενώθηκε μετά από έκρηξη φιάλης γκαζιού. «Υπάρχει φωτιά στο εμπορικό κέντρο Bob Jane T Marts Cnr», δήλωσε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, ο οποίος πρόσθεσε πως «ένας αριθμός κυλινδρικών φιαλών γκαζιού είναι η αιτία της φωτιάς». «Δεν υπάρχει άμεση απειλή για την κοινότητα αλλά θα πρέπει να παρακολουθούμε την εξέλιξη» τόνισε. Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν πως η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.

Η έκρηξη προκάλεσε προς στιγμήν αναστάτωση καθώς λίγη ώρα νωρίτερα τουλάχιστον 19 πεζοί τραυματίστηκαν όταν ένα εκτός ελέγχου όχημα έπεσε πάνω τους στο δρόμο Flinders στη Μελβούρνη εν ώρα αιχμής.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Bloomberg έχει συλληφθεί ο οδηγός καθώς και ένας ακόμη άνδρας, που ήταν ο συνοδηγός.

Το κίνητρο της επίθεσης δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό. Παρόλα αυτά η Αστυνομία της Μελβούρνης ανακοίνωσε ότι «η πράξη ήταν σκόπιμη».

Σύμφωνα με το Sky News της Αυστραλίας η Αστυνομία έριξε στο έδαφος τον οδηγό του Suzuki SUV και του πέρασε χειροπέδες.

Από τους 19 τραυματίες οι 13 μεταφέρθηκαν σε κοντινά νοσοκομεία. Ανάμεσά τους και ένα παιδί προσχολικής ηλικίας με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το αυτοκίνητο παραβίασε το κόκκινο φανάρι, ανέπτυξε ταχύτητα και έπεσε πάνω στους πεζούς με ταχύτητα 40 χλμ την ώρα.