Έξαλλοι οι Ρωμαίοι με το μίζερο, νεκρό χριστουγεννιάτικο δέντρο τους

Έξαλλοι οι Ρωμαίοι με το μίζερο, νεκρό χριστουγεννιάτικο δέντρο τους

Αν και στοίχισε 50 χιλιάδες ευρώ, έπειτα από την κατακραυγή, ο Δήμος αποφάσισε να αποσύρει το δέντρο οριστικά

Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσε το χριστουγεννιάτικο δένδρο που τοποθετήθηκε στην κεντρική πλατεία Piazza Venezia, της Ρώμης, με τους κατοίκους και τους τουρίστες να το χαρακτηρίζουν τουλάχιστον «μίζερο», «εξαθλιωμένο» και «σιχαμερό».

Αν και το δέντρο στοίχισε 50 χιλιάδες ευρώ, εν τούτοις – και παρά τις 600 ασημένιες μπάλες και κορδέλες που το στολίζουν – φαινόταν άδειο, φτωχό και ταλαιπωρημένο, με τις πευκοβελόνες του να κρέμονται προς τα κάτω.

«Το πρώτο πράγμα που παρατήρησα ήταν ότι κρεμόταν, αυτό είναι ασυνήθιστο. Τα χριστουγεννιάτικα δένδρα που έχουμε στην Αγγλία είναι όλα πολύ ζωντανά. Δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί είναι έτσι. Δε μοιάζει αληθινό», είπε στο Euronews η Γούεντι Φέντερ, μια Βρετανίδα τουρίστρια.

Ειδικά, η σύγκριση με το πλούσιο, ζωντανό και χαρούμενο χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία του Βατικανού, έκανε το δέντρο της Ρώμης να μοιάζει ακόμα πιο θλιβερό.

Η εφημερίδα Il Messaggero από την πλευρά της το χαρακτήρισε «εθνική ντροπή» ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που βρήκαν την ευκαιρία να επιτεθούν στη Δήμαρχο της πόλης, Βιρτζίνια Ράτζι, μέλος του κινήματος πέντε αστέρων, για την γενική άθλια εικόνα της πόλης.

'Έπειτα από την κατακραυγή, την Δευτέρα ο Δήμος αποφάσισε να αποσύρει το δέντρο οριστικά.Στην ανακοίνωση μάλιστα αναφέρεται ότι το δέντρο ήταν ήδη νεκρό από την στιγμή που μεταφέρθηκε από τα βόρεια της χώρας.

Έπειτα από αυτή την απόφαση κάτοικοι δημιούργησαν σελίδα στο Facebook με τίτλο "Η κηδεία του Spelacchio" και κάνουν κάλεσμα σε όλο τον κόσμο να προσέλθει στις 31 Δεκεμβρίου, παραμονή Πρωτοχρονιάς, στην πλατεία Βενέτσια για να θρηνήσουν την απώλεια του χριστουγεννιάτικου δέντρου τους.