Διάσημος κομμωτής νεκρός σε ηλικία 75 ετών

Διάσημος κομμωτής νεκρός σε ηλικία 75 ετών

Ο Τόνι Μάσκολο τιμήθηκε με το Παράσημο του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας για τις υπηρεσίες του στην τέχνη της κομμωτικής το 2008

Ο Τζουζέπε Τόνι Μάσκολο - διάσημος κομμωτής και συνιδρυτής της αλυσίδας κομμωτηρίων Toni & Guy - πέθανε την Κυριακή σε ηλικία 75 ετών.

Ο Τόνι Μάσκολο, ο οποίος γεννήθηκε στην Ιταλία ίδρυσε το πρώτο από τα σαλόνια κομμωτικής στο Κλάπχαμ, στο νότιο Λονδίνο το 1963 με τον μικρότερο αδελφό του, Γκαετάνο, γνωστό ως Guy.

Η εταιρεία γνώρισε παγκόσμια επιτυχία και τους Tony & Guy εμπιστεύονταν οι γνωστότερες διασημότητες.

Η τραγουδίστρια Ντάστι Σπρίνγκφιλντ και ο συνθέτης Άντριου Λόιντ Ουέμπερ ήταν μεταξύ των διάσημων προσώπων που επισκέπτονταν το σαλόνι κομμωτικής Toni & Guy τη δεκαετία του '60.

Από τότε, η εταιρεία αναπτύχθηκε και περιλαμβάνει δύο παγκόσμιους ομίλους franchised hair salons, με 475 Toni & Guys σε 48 χώρες και ακαδημίες κομμωτικής σε όλο τον κόσμο.

«Θα ήθελα να πω ότι εμείς επινοήσαμε όλες τις τάσεις. Έχουμε κάνει περισσότερα βιβλία, περισσότερα DVD, περισσότερες τεχνικές από οποιονδήποτε άλλο» είχε δηλώσει ο Τόνι Μάσκολο σε συνέντευξή το 2008 στην εφημερίδα «The Guardian».

Ο Τόνι Μάσκολο τιμήθηκε με το Παράσημο του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας για τις υπηρεσίες του στην τέχνη της κομμωτικής το 2008.