Μετάνιωσαν για το Brexit οι Βρετανοί – 51% θέλει να παραμείνει στην ΕΕ

Μετάνιωσαν για το Brexit οι Βρετανοί – 51% θέλει να παραμείνει στην ΕΕ

Η μεγαλύτερη διαφορά υπέρ της «παραμονής» έναντι της «εξόδου», μετά το δημοψήφισμα του Ιουνίου του 2016

Πάνω από τους μισούς Βρετανούς, ποσοστό 51%, θα ήθελαν η χώρα να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ το 41% προτιμούν να φύγει, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δείχνει ότι ανατρέπεται η τάση που οδήγησε στο αποτέλεσμα υπέρ του «ναι» στο Brexit, στο δημοψήφισμα που διεξήχθη πέρσι.

Στο δημοψήφισμα, το 52% των Βρετανών ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ και το 48% υπέρ της παραμονής.

Η δημοσκόπηση της εταιρείας BMG, στην οποία συμμετείχαν 1.400 πρόσωπα, δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της εφημερίδας The Independent, μία ημέρα αφότου δόθηκε το πράσινο φως για να ξεκινήσει η δεύτερη φάση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών για το διαζύγιό τους, με επίκεντρο τις μελλοντικές εμπορικές σχέσεις τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα η διαφορά υπέρ της «παραμονής» έναντι της «εξόδου» είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί μέχρι τώρα σε οποιαδήποτε άλλη δημοσκόπηση μετά το δημοψήφισμα του Ιουνίου του 2016.

Ο επικεφαλής του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων BMG εξήγησε ωστόσο ότι η αιτία της διαφοράς αυτής είναι η αλλαγή γνώμης μεταξύ εκείνων που δεν ψήφισαν στο δημοψήφισμα. Εννέα στους δέκα Βρετανούς που ψήφισαν, είτε υπέρ της παραμονής είτε υπέρ της αποχώρησης, διατηρούν την άποψη που είχαν και τότε.