Σφαίρες και νεκροί Παλαιστίνιοι και σήμερα στην Ιερουσαλήμ

Σφαίρες και νεκροί Παλαιστίνιοι και σήμερα στην Ιερουσαλήμ

Οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της απόφασης Τραμπ συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για δεύτερη εβδομάδα

Άλλοι 4 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα και πάνω από 160 τραυματίστηκαν από σφαίρες ανδρών των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας στα βορειοανατολικά της Ιερουσαλήμ, σε συγκρούσεις με Ισραηλινούς στρατιώτες.

Τα περισσότερα από τα θύματα αναφέρθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας όπου χιλιάδες Παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν και εκτόξευαν πέτρες στους Ισραηλινούς στρατιώτες, από την άλλη πλευρά του συνοριακού φράχτη. Σύμφωνα με ιατρικές πηγές δύο διαδηλωτές, ο ένας εκ των οποίων ήταν καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο, σκοτώθηκαν. Οι τραυματίες φτάνουν τους 150.

Στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη σκοτώθηκαν άλλοι δύο διαδηλωτές και τραυματίστηκαν 10. Ο ένας από τα θύματα ήταν ένας άνδρας που σύμφωνα με τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας μαχαίρωσε προηγουμένως έναν αστυνομικό. 

 

Οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της απόφασης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ συνεχίζονται με αμείωτη ένταση από τους Παλαιστινίους για δεύτερη εβδομάδα, με νεκρούς και τραυματίες σχεδόν καθημερινά στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας.

Εξάλλου, σχεδόν κάθε βράδυ Παλαιστίνιοι μαχητές εκτοξεύουν ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ χωρίς να προκαλούν απώλειες. Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε αντίποινα είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ενόπλων της Χαμάς.