Άφαντος κορυφαίος στρατηγός του Κιμ Γιονγκ Ουν – Φόβοι ότι εκτελέστηκε

Άφαντος κορυφαίος στρατηγός του Κιμ Γιονγκ Ουν – Φόβοι ότι εκτελέστηκε

Ο Hwang Pyong-so έχει να εμφανιστεί δημοσίως δύο μήνες, αφού εκδιώχθηκε από το Κόμμα λόγω δωροδοκίας

Ένας από τους κορυφαίους αξιωματούχους της Βόρειας Κορέας ουσιαστικά αγνοείται, αφού έχει μα εμφανιστεί δημόσια εδώ και δύο μήνες, από τις 13 Οκτωβρίου.

Ο στρατηγός Hwang Pyong-so θεωρείται από τους πιο στενούς συνεργάτες του Κιμ Γιονγκ Ουν, με επιτελική θέση στον στρατό και στην κεντρική επιτροπή του Κόμματος. Μάλιστα, κατά την τελευταία πυραυλική εκτόξευση τον Σεπτέμβριο, ήταν ένας από τους 4 αξιωματούχους που φωτογραφήθηκαν μαζί με τον ηγέτη της χώρας, στις επίσημες φωτογραφίες που διανεμήθηκαν στον Τύπο.

Στη συνέχεια όμως κατηγορήθηκε για «δωροδοκία» και αποπέμφθηκε από το κόμμα με αποτέλεσμα, από τις 13 Οκτωβρίου να έχει εξαφανιστεί από την δημόσια ζωή.

Σύμφωνα με την Telegraph, το γεγονός της «εξαφάνισης» του πρώην αξιωματούχου έχει πυροδοτήσει τις εικασίες ότι ο Hwang Pyong-so εκτελέστηκε (άλλωστε, δεν θα ήταν και ο πρώτος).

«Αν ο Χουάνγκ εκδιώχθηκε πράγματι από το Εργατικό Κόμμα, τότε αυτό θα σημάνει το τέλος της πολιτικής του σταδιοδρομίας και πιθανώς και της ζωής του, αν και είναι άγνωστο κατά πόσον παραμένει ζωντανός», έγραψε η νοτιοκορεατική εφημερίδα JoongAng Ilbo.

Με την ίδια κατηγορία της δωροδοκίας, ο υπαρχηγός του,Kim Won-hong, εστάλη σε στρατόπεδο συγκέντρωσης.