Δηλητηρίαζαν σκυλιά με σύριγγες με σκοπό να φαγωθεί το κρέας τους

Δηλητηρίαζαν σκυλιά με σύριγγες με σκοπό να φαγωθεί το κρέας τους

Η συμμορία είχε πουλήσει 200.000 σύριγγες

Οι αρχές στην επαρχία Ανχούι συνέλαβαν οκτώ μέλη συμμορίας η οποία παρασκεύαζε και πωλούσε σύριγγες με χημικές ουσίες προορισμένες να θανατώνουν σκυλιά, με σκοπό να πουλάνε το κρέας τους στα εστιατόρια.

Οι αρχές διαπίστωσαν ότι η συμμορία είχε πουλήσει 200.000 σύριγγες, κάθε μία από τις οποίες περιείχε μεγάλη δόση σουξαμεθονίου, ένα ναρκωτικό που συνήθως χρησιμοποιείται για νάρκωση ή για ευθανασία σκύλων. Οι σύριγγες, σύμφωνα με την αστυνομία, είχαν πωληθεί σε περισσότερες από 20 επαρχίες σε όλη την Κίνα κυρίως σε πωλητές σκύλων, οι οποίοι στη συνέχεια πουλούσαν το κρέας τους σε εστιατόρια.

Η συμμορία είχε τροποποιήσει τις σύριγγες ώστε να λειτουργούν σαν βελάκια για να σημαδεύουν στο δρόμο τα σκυλιά και να τα μεταφέρουν σε ειδικά σφαγεία. Σε πολλές περιπτώσεις όμως η ναρκωτική ουσία ήταν τόσο ισχυρή, που σκότωνε αμέσως τα σκυλιά.

Στο εργαστήριο της συμμορίας βρέθηκαν 4 κιλά της ναρκωτικής ουσίας, 10.000 βελόνες και 100.000 γιουάν σε μετρητά. Σύμφωνα με την αστυνομία η ναρκωτική αυτή ουσία πιθανόν να βλάψει και εκείνους που τρώνε το δηλητηριασμένο κρέας σκύλου, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει ενημερωθεί για κάποιο παρόμοιο περιστατικό.