Τουλάχιστον 4 νεκροί και 1000 τραυματίες στα Παλαιστινιακά Εδάφη

Τουλάχιστον 4 νεκροί και 1000 τραυματίες στα Παλαιστινιακά Εδάφη

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι κινητοποιήσεις και οι βίαιες συγκρούσεις κατά της απόφασης Τραμπ την Ιερουσαλήμ

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι κινητοποιήσεις και οι βίαιες συγκρούσεις κατά της απόφασης Του Τραμπ την Ιερουσαλήμ.

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι στην Ιερουσαλήμ, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας διαδήλωσαν και σήμερα και συγκρούστηκαν με ισραηλινούς στρατιώτες και αστυνομικούς, κατά της απόφασης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Από την περασμένη Τετάρτη μέχρι σήμερα τέσσερις Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους και τουλάχιστον χίλιοιοι άλλοι έχουν τραυματιστεί στα επεισόδια.

Από τη Γάζα έως τη Ραμάλα, περνώντας από τη Βηθλεέμ και τη Χεβρώνα, οι διαδηλωτές, στην πλειονότητά τους νεαροί, πετούν πέτρες αλλά και λάστιχα αυτοκινήτων, στα οποία είχαν βάλει φωτιά προς τους Ισραηλινούς στρατιώτες οι οποίοι απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων και πυροβολώντας με αληθινά πυρά ή με πλαστικές σφαίρες.

Ένας Παλαιστίνιος μαχαίρωσε και τραυμάτισε σοβαρά έναν Ισραηλινό φύλακα ασφαλείας στην Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με την αστυνομία που έκανε λόγο για «τρομοκρατική» ενέργεια. Ο δράστης συνελήφθη.

Εν τω μεταξύ, ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε τη Δευτέρα αεροπορικά πλήγματα και βομβαρδισμούς εναντίον θέσεων του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, σε αντίποινα για τις εκτοξεύσεις ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα εναντίον της επικράτειας του Ισραήλ.