«Είμαι ο Προκόπης Αγαθοκλέους, είμαι ηθοποιός και είμαι ο τύπος δεξιά»

«Είμαι ο Προκόπης Αγαθοκλέους, είμαι ηθοποιός και είμαι ο τύπος δεξιά»

Αντιδράσεις για τα γκέι φιλιά σε θεατρικό στην Κύπρο

Δεν άντεξε στις έντονες πιέσεις ο Δήμος Σωτήρας, κωμόπολη στην Αμμόχωστο Κύπρου, υποκύπτοντας τελικά στις απειλές μερίδας πολιτών που επιθυμούσαν την ακύρωση της παράστασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sigmalive, το Δημοτικό Συμβούλιο Σωτήρας, το οποίο συνεδρίαζε από τις 17:00 το απόγευμα σήμερα για να αποφασίσει σχετικά με το αν θα παιχτεί ή όχι η παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας, κατέληξε ομόφωνα πως για τη διαφύλαξη της τάξης και της ομαλότητας στον Δήμο και για αποφυγή δυσάρεστων περιστατικών που δεν αντιπροσωπεύουν την εικόνα του Δήμου, δεν επιθυμούν να πραγματοποιηθεί η παράσταση του ΘΟΚ στην περιοχή τους.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη παράσταση, δεν είχε προκαλέσει έως τώρα ουδεμία αντίδραση, παρά μόνο στον Δήμο Σωτήρας, όπου πολίτες κινητοποιήθηκαν, ζητώντας τη στήριξη και τη βοήθεια της Εκκλησίας για ν’ ακυρωθεί η συγκεκριμένη παράσταση.

«Κόκκινο πανί» για τους πολίτες που αντιδρούν, δεν αποτελεί μόνο η ιστορία του έργου, που βασίζεται στη σχέση δύο ομοφυλόφιλων ανδρών, αλλά και σε φωτογραφία με την οποία προωθείται το θεατρικό έργο, στην οποία απεικονίζονται δύο άνδρες να φιλιούνται.

Ο ένας εκ των ηθοποιών της παράστασης, έγραψε τις σκέψεις του αμέσως μετά την ανακοίνωση του Δήμου. Η ανάρτηση του ηθοποιού:

«Είμαι ο Προκόπης Αγαθοκλέους, είμαι ηθοποιός, και είμαι ο τύπος δεξιά.

Αγάπη,

αυτό χρειάστηκε για να διαβάσουμε, για να δουλέψουμε και για να παρουσιάσουμε την παράστασή μας.

Αγάπη,

Αυτό εισπράξαμε και συνεχίζουμε να εισπράττουμε κάθε βδομάδα που αγαπάμε, θυμώνουμε, μισούμε, λατρεύουμε, ζηλεύουμε, φωνάζουμε, κλαίμε και ερωτευόμαστε επί σκηνής.

Αγάπη,

Με αυτή θα πορευτούμε».