Εντόπισαν πλοίο με 5.800 κιλά κοκαΐνης στην Ισπανία

Εντόπισαν πλοίο με 5.800 κιλά κοκαΐνης στην Ισπανία

Το μεγαλύτερο φορτίο κοκαΐνης των τελευταίων 18 ετών

Η Ισπανία κατέσχεσε την μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης των τελευταίων 18 ετών, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών, έπειτα από την ανακάλυψη 5.800 κιλών του ναρκωτικού μέσα σε φορτηγό πλοίο που προερχόταν από το Μεντεγίν της Κολομβίας.

Το πλοίο, το οποίο κατέπλευσε στο νότιο λιμάνι Αλχεθίρας, μετέφερε μπανάνες από την Κολομβία και ο τελικός του προορισμός ήταν το Ελ Πρατ ντε Λομπρεγκάτ, η περιοχή όπου βρίσκεται το διεθνές αεροδρόμιο της Καταλονίας, ανακοίνωσε το υπουργείο όπως μεταδίδει το Reuters.

Τρεις άνθρωποι συνελήφθησαν σε σχέση με το φορτίο, περιλαμβανομένου του ισπανού επικεφαλής της εταιρείας που είχε ναυλώσει το φορτηγό πλοίο και δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλες συλλήψεις, ενώ δύο άνθρωποι ανακρίνονται, ανακοίνωσε η ίδια πηγή.

Η κοκαΐνη, η οποία ανακαλύφθηκε στις 28 Νοεμβρίου, είχε αξία στην αγορά περίπου 210 εκατομμύρια ευρώ. Τα ναρκωτικά ήταν μοιρασμένα σε πακέτα του ενός κιλού και έφεραν ενδείξεις για τους διάφορους παραλήπτες τους και τους προορισμούς τους, σύμφωνα με το υπουργείο.

(Φωτογραφία αρχείου)