Όταν μια πολική αρκούδα σε κοιτά από το τζάμι του αμαξιού σου

Όταν μια πολική αρκούδα σε κοιτά από το τζάμι του αμαξιού σου

Περιπέτεια με αίσιο τέλος

Στην...  πρωτεύουσα της πολικής αρκούδας στο Τσόρτσιλ της Μανιτόμπα του Καναδά, αυτό είναι ένα θέαμα που θα περίμενε κανείς να δει. Αλλά εξακολουθεί και είναι ένα τρομακτικό θέαμα όταν συμβαίνει σε απόσταση αναπνοής.

Ένας οδηγός πέρασε αρκετά νευρικά λεπτά μέσα στο Ford 4x4 όταν αντιμετώπισε ένα από τα ζώα, τα οποία μπορούν να φτάσουν τα τρία μέτρα σε ύψος και ζυγίζουν συχνά πάνω από 750 κιλά (οι θηλυκές γύρω στα 250). Κι αυτό γιατί μια πολική αρκούδα κόλλησε τη μουσούδα της στο τζάμι του αυτοκινήτου του Alexandre Martina ο οποίος ως ερασιτέχνης φωτογράφος άγριας φύσης, βρέθηκε στην περιοχή προς αναζήτηση, τι άλλο, πολικών αρκούδων.

Ο 31χρονος Γάλλος που ζει στη Νέα Υόρκη, βρισκόταν μόνος στο αυτοκίνητό του όταν η χαριτωμένη αυτή αρκούδα πρόβαλε στο παράθυρο του, κατασκοπεύοντας τον άγνωστο για πέντε τουλάχιστον λεπτά.

«Ένιωσα τόσο ταπεινός. Μερικές φορές δε το συνειδητοποιούμε αλλά δεν είναι αστείο. Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο ζώο, και πραγματικά επικίνδυνο. Ταυτόχρονα όμως τόσο όμορφο», δήλωσε αργότερα ο νεαρός που βρήκε αλώβητος από αυτή την περιπέτεια.