Ο Μαδούρο αναθέτει σε υποστράτηγο τα πετρέλαια της Βενεζουέλας

Ο Μαδούρο αναθέτει σε υποστράτηγο τα πετρέλαια της Βενεζουέλας

Ο Μανουέλ Κεβέδο αναλαμβάνει πρόεδρος της κρατικής εταιρείας πετρελαίου PDVSA και υπουργός Πετρελαίου

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο διόρισε σήμερα τον υποστράτηγο Μανουέλ Κεβέδο πρόεδρο της κρατικής εταιρείας πετρελαίου PDVSA, υποσχόμενος την «πλήρη αναδιάρθρωση» του ομίλου στον απόηχο των αποκαλύψεων υποθέσεων διαφθοράς.

Ο αξιωματικός ανέλαβε επίσης καθήκοντα υπουργού Πετρελαίου, γνωστοποίησε ο επικεφαλής του κράτους της Βενεζουέλας κατά τη διάρκεια του εβδομαδιαίου διαγγέλματός του στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο VTV.

Ο Μαδούρο έθεσε ως βασικό στόχο «την αύξηση της παραγωγής» πετρελαίου, που αυτή τη στιγμή ανέρχεται στα 1,9 εκατομμύρια βαρέλια/ημέρα έναντι 2,27 εκατομμυρίων βαρελιών/ημέρα το 2016.

«Θα προχωρήσουμε στην πλήρη αναδιάρθρωση του PDVSA και με αυτή την ανακοίνωση ξεκινά αυτή η αναδιάρθρωση, είπε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, σύμφωνα με ρεπορτάζ διεθνών πρακτορείων που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Κεβέδο, που είναι υποστράτηγος της εθνοφρουράς, κατείχε έως σήμερα τη θέση του υπουργού Στέγασης. Αντικαθιστά τον Νέλσον Μαρτίνες στην ηγεσία του ομίλου PDVSA και τον Εουλόχιο ντελ Πίνο ως επικεφαλής του υπουργείου Πετρελαίου.