Στα χέρια της FSB 69 ισλαμιστές που «κινούνταν» στη Μόσχα

Στα χέρια της FSB 69 ισλαμιστές που «κινούνταν» στη Μόσχα

Μέλη της οργάνωσης «Ταμπλίγκι Τζαμαάτ», που έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο των εξτρεμιστικών οργανώσεων

Στα χέρια των πρακτόρων της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) βρίσκονται 69 εξτρεμιστές ισλαμιστές, μέλη της διεθνούς εξτρεμιστικής οργάνωσης «Ταμπλίγκι Τζαμαάτ», που έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο των εξτρεμιστικών οργανώσεων με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ρωσίας στις 7 Μαΐου του 2009 και έχει τεθεί εκτός νόμου.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που έκανε το Κέντρο Δημοσίων Σχέσεων της FSB στο πρακτορείο TASS, οι ισλαμιστές συνελήφθησαν στην πρωτεύουσα, Μόσχα, μετά τη συντονισμένη δράση της FSB και του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών, όπως και ότι καθοδηγητές του πυρήνα της οργάνωσης αυτής ήσαν πολίτες χωρών της Κεντρικής Ασίας, ενώ στη δράση της οργάνωσης είχαν εμπλακεί και Ρώσοι πολίτες. Τα μέλη της οργάνωσης λειτουργούσαν με συνωμοτικούς κανόνες και ενεργούσαν εναντίον των αρχών ασφαλείας.

Εναντίον των 69 μελών της εξτρεμιστικής οργάνωσης ασκήθηκαν ποινικές διώξεις, ενώ κατά τη διάρκεια των ερευνών στους χώρους όπου διέμεναν κατασχέθηκαν μέσα επικοινωνίας, βιβλία εξτρεμιστικού περιεχομένου καθώς και ηλεκτρονικοί υπολογιστές, που περιείχαν αναφορές για τη δραστηριότητα της οργάνωσης.

Τον περασμένο Δεκέμβριο η FSB είχε ανακοινώσει τη σύλληψη επτά ατόμων που ήταν μέλη πυρήνα της οργάνωσης «Ταμπλίγκι Τζαμαάτ», στα οποία έδιναν εντολές καθοδηγητές από το εξωτερικό.

Παρόμοιοι πυρήνες εξαρθρώθηκαν εφέτος και στις πόλεις Καζάν και Κριμαία.

Παρακαλούμε περιμένετε ...