Μυστήριο με τον πρώην πρωθυπουργό του Λιβάνου και τη Σ. Αραβία

Μυστήριο με τον πρώην πρωθυπουργό του Λιβάνου και τη Σ. Αραβία

Ο πρόεδρος του Λιβάνου είπε σε ξένους πρεσβευτές ότι ο Χαρίρι έχει «απαχθεί» και ότι πρέπει να χαίρει ασυλίας

Ο πρόεδρος του Λιβάνου δήλωσε σήμερα πως οτιδήποτε έχει πει ή μπορεί να πει ο πρωθυπουργός Σαάντ αλ-Χαρίρι «δεν αντανακλά την πραγματικότητα» εξαιτίας του μυστηρίου που καλύπτει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται από την περασμένη εβδομάδα που παραιτήθηκε ενώ βρισκόταν στη Σαουδική Αραβία.

Ο Χαρίρι παραιτήθηκε αιφνιδίως στις 4 Νοεμβρίου ενώ βρισκόταν στη Σαουδική Αραβία και δεν έχει επιστρέψει από τότε στον Λίβανο.

Ο πρόεδρος Μισέλ Αούν αναφέρει σε δήλωση που εκδόθηκε από το γραφείο του πως κάθε τοποθέτηση ή κίνηση του Χαρίρι «είναι αποτέλεσμα της ύποπτης και μυστηριώδους κατάστασης που βιώνει στο βασίλειο», όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Εξάλλου ανώτερος Λιβανέζος αξιωματούχος δήλωσε σήμερα στο Reuters πως ο πρόεδρος Αούν είπε σε ξένους πρεσβευτές ότι ο Χαρίρι έχει «απαχθεί» και ότι πρέπει να χαίρει ασυλίας.

Ο Αούν διεξάγει συναντήσεις με υψηλά ιστάμενους λιβανέζους πολιτικούς καθώς και με ξένους διπλωμάτες. Το σχόλιο περί «απαγωγής» του Χαρίρι το έκανε χθες Παρασκευή, δήλωσε ο αξιωματούχος.