Στη δίνη των σκανδάλων σεξουαλικής παρενόχλησης και ο Ζεπ Μπλάτερ

Στη δίνη των σκανδάλων σεξουαλικής παρενόχλησης και ο Ζεπ Μπλάτερ

Η σταρ του αμερικανικού ποδοσφαίρου Χόουπ Σόλο κατηγορεί τον πρώην πρόεδρο της FIFA ότι της έπιασε τα οπίσθια πριν από πέντε χρόνια

Η Αμερικανίδα σταρ του γυναικείου αμερικανικού ποδοσφαίρου Χόουπ Σόλο κατηγόρησε σήμερα τον πρώην πρόεδρο της FIFΑ Ζεπ Μπλάτερ ότι την παρενόχλησε σεξουαλικά κατά τη διάρκεια μίας τελετής απονομής βραβείων πριν από πέντε χρόνια, ένας ισχυρισμός που ο Μπλάτερ αρνείται.

Η 36χρονη Σόλο υποστήριξε, μιλώντας σε πορτογαλική εφημερίδα, ότι ο Μπλάτερ την έπιασε τα οπίσθια στη διάρκεια της τελετής απονομής της «Χρυσής Μπάλας» τον Ιανουάριο του 2013, την ώρα που έβγαινε στη σκηνή.

Πάντως, εκπρόσωπος του πρώην επικεφαλής της FIFA, μιλώντας στο Reuters, διέψευσε τους ισχυρισμούς της, χαρακτηρίζοντάς τους γελοίους, παράλογους και αναληθείς.

Η Χόουπ Σόλο υπήρξε μία από τις κορυφαίες γυναίκες τερματοφύλακες στον κόσμο, και αγωνίστηκε επί 16 χρόνια στην εθνική ομάδα των ΗΠΑ, κατακτώντας δύο ολυμπιακά μετάλλια και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο.

Χόουπ Σόλο

Σε ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα τον περασμένο μήνα, η Σόλο είχε επαινέσει τις γυναίκες του Χόλιγουντ και όχι μόνο που το τελευταίο διάστημα αποκαλύπτουν περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης από διάσημους, ενώ είχε υποστηρίξει ότι αντίστοιχα περιστατικά υπάρχουν και στο χώρο του αθλητισμού.

«Από απρεπή σχόλια, ανεπιθύμητες συμπεριφορές και πιασίματα οπισθίων μέχρι προπονητές και μάνατζερ και ακόμα και δημοσιογράφους που μιλούν για τα ‘βυζιά’ των παικτριών και τη σωματική τους εμφάνιση, η σεξουαλική παρενόχληση είναι κυρίαρχη στον κόσμο του αθλητισμού», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων η Σόλο.