Νεκρός ή ζωντανός; Πληροφορίες ότι ζει στο Λίβανο ο «χαλίφης» Μπαγκντάντι

Νεκρός ή ζωντανός; Πληροφορίες ότι ζει στο Λίβανο ο «χαλίφης» Μπαγκντάντι

Αγνοείται ακόμη η τύχη του επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους αν και υπήρξαν αλλεπάλληλες φήμες ότι είναι νεκρός

Παρά τα πολλαπλά δημοσιεύματα ότι ο «χαλίφης» του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι είναι νεκρός, εξακολουθεί να μην υπάρχει καμία επιβεβαιωμένη πληροφορία.

Ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός που διεξάγει τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν διαθέτει «πληροφορίες που μπορούν να δημοσιευθούν» σχετικά με το πού βρίσκεται ο επικεφαλής των τζιχαντιστών αλ Μπαγκντάντι, ο οποίος φέρεται να βρισκόταν στην πόλη Αλμπού Καμάλ η οποία κατελήφθη χθες από τον συριακό στρατό.

Νωρίτερα σήμερα ένα μέσο ενημέρωσης της λιβανικής οργάνωσης Χεζμπολάχ ανέφερε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αλ Μπαγκντάντι βρισκόταν στην Αλμπού Καμάλ κατά τη διάρκεια των εκκαθαριστικών επιχειρήσεων του συριακού στρατού και των συμμάχων του εκεί.

Στο δημοσίευμα δεν διευκρινίζεται εάν ο Μπαγκντάντι συνελήφθη στην πόλη, την οποία ο συριακός στρατός και οι συμμαχικές του δυνάμεις κατέλαβαν χθες Πέμπτη.

Επιπλέον το μέσο ενημέρωσης αυτό δεν διευκρίνισε τι συνέβη στον Μπαγκντάντι, ούτε έδωσε περισσότερες πληροφορίες αλλά απέφυγε και να αποκαλύψει τις πηγές του.