Η διπλωματία του γκολφ για τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Σίνζο ‘Αμπε

Η διπλωματία του γκολφ για τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Σίνζο ‘Αμπε

Οι δύο ηγέτες αποφάσισαν να περάσουν το μήνυμα της ενότητας απέναντι στη Β. Κορέα, με ένα παιχνίδι γκόλφ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έφθασε στην Ιαπωνία σήμερα υπερασπιζόμενος τη σκληρή ρητορική του έναντι της Βόρειας Κορέας και τονίζοντας ότι οι συνομιλίες για τα εξοπλιστικά προγράμματα της Πιονγκγιάνγκ θα κυριαρχήσουν στις επαφές που θα έχει με τους ηγέτες άλλων κρατών της Ασίας κατά τη διάρκεια της δωδεκαήμερης περιοδείας του στην περιοχή.

Ο Τραμπ θέλει να προβάλλει μια εικόνα απόλυτης ενότητας των ΗΠΑ με την Ιαπωνία έναντι της Βόρειας Κορέας στη συνάντηση που είχε με τον «φίλο του», τον ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε.

Εννέα μήνες μετά την πρώτη τους παρτίδα γκολφ στη Φλόριντα, οι δύο ηγέτες αποφάσισαν να περάσουν το μήνυμα της ενότητας απέναντι στην απειλή με μία ακόμα συνάντηση σε γήπεδο γκόλφ

Τραμπ και Άμπε συναντήθηκαν περιχαρείς στο Kasumigaseki Golf Club, όπου αναμένεται να διεξαχθεί το τουρνουά γκολφ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Τους δύο ηγέτες συνόδευε ο επαγγελματίας παίκτης του γκολφ, Χιντέκι Ματσουγιάμα.

Ενώπιον των δημοσιογράφων, οι δυο άνδρες υπέγραψαν ένα λευκό κασκέτο πάνω στο οποίο αναγράφεται η φράση: «Ο Ντόναλντ και ο Σίνζο θα κάνουν τη συμμαχία ακόμη μεγαλύτερη».

«Παίζοντας γκολφ με τον πρωθυπουργό 'Αμπε και τον Χιντέκι Ματσουγιάμα, δύο θαυμάσιους ανθρώπους», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter αναρτώντας βίντεο με τους τρεις τους να είναι στο γήπεδο.

Αυτή η «διπλωματία του γκολφ» έχει μια ιδιαίτερη σημασία για τον 'Αμπε. Πριν από εξήντα χρόνια, ο παππούς του πρωθυπουργός Νομπουσούκε Κίσι είχε μοιραστεί τη χαρά του γκολφ με έναν άλλον πρόεδρο των ΗΠΑ, τον Ντουάιτ Αϊζενχάουερ.