Αποτεφρώνεται μετά από ένα χρόνο η σορός του βασιλιά της Ταϊλάνδης

Αποτεφρώνεται μετά από ένα χρόνο η σορός του βασιλιά της Ταϊλάνδης

Εντυπωσιακές φωτογραφίες από το ολόχρυσο βασιλικό κρεματόριο στη Μπαγκόνγκ

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στην Μπανγκόγκ για την αποτέφρωση της σορού του πρώην βασιλιά της Ταϊλάνδης Μπουμιμπόλ Αντουλγιαντέι , ένα χρόνο μετά το θάνατό του.

Ο Αντουλγιαντέι απεβίωσε σε ηλικία 88 ετών στις 13 Οκτωβρίου του 2016 και η περίοδος πένθους κράτησε 12 μήνες. Βασίλευσε επί 70 χρόνια, είχε το ρεκόρ παραμονής στην εξουσία για οποιονδήποτε Αρχηγό Κράτους ή κυβερνήσεως στον κόσμο και ήταν εξαιρετικά αγαπητός στο λαό του.

Οι φωτογραφίες του είναι κρεμασμένες σε όλη τη Μπαγκόνγκ, σε δρόμους, πλατείες, δημόσια κτίρια και υποδομές, με τα πένθιμα μαύρα και λευκά πανιά να τις πλαισιώνουν.

Η σορός του θα αποτεφρωθεί την Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου, στο ολόχρυσο και επιβλητικό βασιλικό κρεματόριο το οποίο βρίσκεται κοντά στο Μεγάλο Παλάτι της Μπανγκόκ. Κατασκευάστηκε από κορυφαίους τεχνίτες της χώρας και οι εργασίες διήρκεσαν πάνω από δέκα μήνες.

Στην τελετή αποτέφρωσης αναμένεται να παρευρεθούν τουλάχιστον 250.000 άτομα - από αρχηγούς κρατών μέχρι χιλιάδες απλούς πολίτες - ενώ για λόγους ασφαλείας θα έχουν αναπτυχθεί 80.000 αστυνομικοί.